ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Διαγραφή χρέους 150.000€ από το δικαστήριο για οικογένεια δανειοληπτών

Λαμία: Διαγραφή χρέους 150.000€ από το δικαστήριο για οικογένεια δανειοληπτών
Pixabay

Το Ειρηνοδικείο Λαμίας εξέδωσε ακόμη μια απόφαση σταθμό για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αφού έκανε δεκτή αίτηση οικογένειας δανειοληπτών περί υπαγωγής τους στο «Νόμο Κατσέλη» καθώς αποδείχτηκε η μείωση των οικογενειακών εισοδημάτων τους λόγω της οικονομικής κρίσης.

Με την συγκεκριμένη απόφαση επετεύχθη διαγραφή χρέους ύψους 150.000,00 ευρώ και προστατεύθηκε τόσο η κύρια κατοικία των δανειοληπτών όσο και η λοιπή ακίνητη και κινητή περιουσία τους.

Ο δικηγόρος Χρήστος Τσάβαλλος, που χειρίστηκε την συγκεκριμένη υπόθεση δήλωσε στο LamiaReport:

«Ειδικότερα μετά από μία ενδελεχή διαδικασία το Ειρηνοδικείο Λαμίας έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς των εντολέων μου-δανειοληπτών εκδίδοντας μία απόφαση σταθμό για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά με την οποία διετάχθη η διαγραφή δανειακών οφειλών ύψους 150.000,00 ευρώ με προστασία της συνολικής ακίνητης και κινητής περιουσία τους.

Η εν λόγω απόφαση ξεχωρίζει αφενός μεν για το μεγάλο ύψος των οφειλών που διεγράφησαν, αφετέρου δε διότι κρίθηκε ως πραγματική η αδυναμία των εντολέων μου να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις λόγω της οικονομικής κρίσης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ