ΕΛΛΑΔΑ

Έναρξη σχολικής χρονιάς: Το doodle της Google και το μήνυμα του Σπύρου Γιαννιώτη

Έναρξη σχολικής χρονιάς: Το doodle της Google και το μήνυμα του Σπύρου Γιαννιώτη
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI/φωτογραφία αρχείου

Αφιερωμένο στη νέα σχολική χρονιά είναι το doodle της Google καθώς σήμερα, Τρίτη, θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός.

Το σημερινό doodle:

proti mera sto sxoleio google

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο σπουδαίος αθλητής Σπύρος Γιαννιώτης που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, έγραψε ένα συγκινητικό μήνυμα, μιλώντας για την δυσλεξία, δίνοντας δύναμη σε όλα τα παιδιά.

«Με αφορμή τον Τζέιμι Όλιβερ που βγήκε και μίλησε για την δυσλεξία, θα ήθελα να πω και εγώ δυο πράγματα. Ίσως και εγώ αν δεν ήμουν δυσλεκτικός, δεν θα είχα φτάσει σήμερα εδώ που είμαι. Πάντα τέτοια εποχή νιώθω ένα κόμπο στο στομάχι, ίσως να θυμάμαι το βουνό που είχα μπροστά μου γιατί έτσι έβλεπα το σχολείο, τον φόβο να μην μπορώ να αντεπεξέλθω στα διαβάσματά μου, στην ορθογραφία, στην γραφή μου, στο αν τα αλλά παιδιά θα με πουν αγράμματο, ίσως ο μεγαλύτερος φόβος μου. Αυτή την σκηνή δεν θα την ξεχάσω ποτέ, να κυλάει το δάκρυ στο βιβλίο και να προσπαθώ να διαβάσω, και τα μάτια μου θολά. Να θέλω να είμαι καλός μαθητής και να μην μπορώ.

Πέρασαν τα χρόνια και έμαθα στο γυμνάσιο ότι έχω δυσλεξία, αλλά τα βιώματα μου με είχαν χαράξει, δεν αλλάζουν αυτά. Με τα χρόνια έμαθα να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος και να πηγαίνω κόντρα στην ανασφάλεια μου και στο φόβο μου, είναι ένας αγώνας που δίνω καθημερινά.

Όλα αυτά τα γράφω με αφορμή το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, δεν θα ήθελα να νιώσει κανένα παιδί αυτά που ένιωσα εγώ.

Από έναν δυσλεκτικό που ακόμα και τώρα που σας γράφει αγχώνεται αν θα κάνει λάθη, αλλά τα γράφει γιατί είναι ένας καθημερινός αγώνας με έναν νικητή.

Καλή σχολική χρονιά», γράφει στο λογαριασμό του στο Instagram.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ