ΕΛΛΑΔΑ

Πολύωρο περιστατικό ομηρίας στην Κω με θύμα ένα δίχρονο παιδί

Πολύωρο περιστατικό ομηρίας στην Κω με θύμα ένα δίχρονο παιδί
Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ένα πολύωρο περιστατικό ομηρίας, με θύμα ένα παιδί δύο ετών, έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Τρίτης, στην περιοχή Ηρακλής στο Ψαλίδι της Κω.

Όπως αναφέρει το vimatisko.gr, η υπόθεση ομηρίας ξεκίνησε στη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης ύστερα από σοβαρό καυγά που είχε ο Νιγηριανός δράστης με την σύζυγο και μητέρα του 2χρονου παιδιού.

Πιο συγκεκριμένα η γυναίκα με καταγωγή από την Ρουμανία (που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία φέρεται να διαμένει στην Γερμανία), δέχτηκε ένα μήνυμα στο κινητό της από κάποιον άγνωστο άνδρα. Αυτό έπεσε άμεσα στην αντίληψη του Νιγηριανού συντρόφου της, ο οποίος αφού το διάβασε εκνευρίστηκε και βγήκε εκτός εαυτού.

Ακολούθησε μεγάλος καβγάς και στη συνέχεια εκείνος προέβη σε απίστευτης βαρβαρότητας ξυλοδαρμό εναντίον της, ενώ στο τέλος την πέταξε έξω από το τουριστικό κατάλυμα στο οποίο και διέμεναν.

Η γυναίκα, γνωρίζοντας ότι ο σύντροφός της βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ και είχε πάνω του σε μάρσιπο το μικρό παιδί, έβαλε τις φωνές και ειδοποίησε τους υπευθύνους του ξενοδοχείου οι οποίοι με την σειρά τους κάλεσαν την Αστυνομία.

Ακολούθησε μία μαραθώνια διαδικασία με τους άνδρες της Αστυνομίας να έχουν περικυκλώσει το κατάλυμα και τον Αστυνομικό Διευθυντή να αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην όλη επιχείρηση αφού τέθηκε επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης. Συνεπικουρούμενος από δύο ειδικούς διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. ανέλαβε και τις κρίσιμες ολονύχτιες διαπραγματεύσεις με τον δράστη κατορθώνοντας εν τέλει να τον πείσει (κατόπιν συνεννόησης με τους διαπραγματευτές) μετά από αρκετές ώρες, αφενός να μην πειράξει το παιδί και αφετέρου να εξέλθει ειρηνικά του καταλύματος ώστε να λήξει η ομηρία και να υπάρξει τελικά αίσιο τέλος στην υπόθεση.

Τελικά στις 9:25 το πρωί ο Νιγηριανός παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές και κατευθύνθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο μαζί με το μωρό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ