ΕΛΛΑΔΑ

Στο Τάε Κβον Ντο οι μετανάστες από Ειδομένη - Άγνωστο πότε θα φύγουν

Στο Τάε Κβον Ντο οι μετανάστες από Ειδομένη - Άγνωστο πότε θα φύγουν
CNN Greece

Σε μια κυνική ομολογία προχώρησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γ. Μουζάλας αναφορικά με τον χρονικό ορίζοντα της παραμονής των μεταναστών που κατέφθασαν από την Ειδομένη στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο δεδομένου ότι αυτό πρέπει να έχει παραδοθεί για αγώνες σε μια εβδομάδα.

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός, ότι όλα γίνονται βήμα - βήμα ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω πού θα πάνε οι μετανάστες μετά από εδώ, θα το μάθετε τότε».

Δεν αρνήθηκε μάλιστα ότι το στάδιο θα πρέπει να έχει εκκενωθεί και να έχει παραδοθεί στην αθλητική ομοσπονδία στις 17 Δεκεμβρίου υποσχόμενος ότι αυτό θα συμβεί «όπως κάνουμε μέχρι τώρα».

Ο υπουργός μίλησε για ένα ποσοστό των μεταναστών που ήρθαν στην Αθήνα χθες από την Ειδομένη, το οποίο και «έχει απελπιστεί» ζητώντας τον οικειοθελή επαναπατρισμό, μία από τις δύο δυνατότητες των παράνομων μεταναστών.

Η αφορά σε αίτηση ασύλου από τη μεριά τους, διαφορετικά εφόσον παρέλθουν 30 ημέρες, χωρίς καμία τέτοια κίνηση η ελληνική πολιτεία θα μπορεί να τους απελάσει προς την πατρίδα τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ