Λέκκας: Κίνδυνος για κατολισθήσεις σε 7 παραλίες των Επτανήσων
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, με αφορμή την κατολίσθηση στη φημισμένη παραλία «Ναυάγιο», της Ζακύνθου, δήλωσε πως o Οργανισμός έχει ήδη προειδοποιήσει και για άλλα επίφοβα, για κατολισθήσεις, σημεία.
Ο κ. Λέκκας έκανε λόγο για επικινδυνότητα τουλάχιστον άλλων 7 παραλίων των Επτανήσων, μιλώντας για περιοχές με αρνητικές κλίσεις όπου κατά καιρούς γίνονται κατολισθήσεις.
«Το Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας και ο Μύρτος της Κεφαλλονιάς είναι 2 από αυτές. Προτείναμε στην περιφέρεια ένα πρόγραμμα έρευνας που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, για την αντιμετώπιση των κινδύνων. Η ‘ζωνοποίηση’ των περιοχών και η χρήση προστατευτικών συρμάτων που θα απαγορεύουν στο κοινό να πλησιάζει τα επικίνδυνα σημεία είναι μία από τις λύσεις που προτείνονται», είπε στο ραδιόφωνο του Σκάι.
Επίδειξη δύναμης από τον Πούτιν στην Ινδία - Υπέγραψε σειρά από συμφωνίες με τον Μόντι
18:06
Χαρίτσης κατά Τσίπρα: «Ορισμός πολιτικής αποτυχίας η εκλογική συντριβή του το 2023»
17:57
ΕΟΠΥΥ: Η καταγγελία που οδήγησε στην εξάρθρωση κυκλώματος εικονικών συνταγογραφήσεων
17:53
ΣΤΑΣΥ: Τροποποιήσεις δρομολογίων το Σάββατο (6/12) στο Μετρό με εντολή της ΕΛ.ΑΣ
17:45