ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοψία των ερευνητών στην τελευταία διαδρομή που ακολούθησε η Ειρήνη Λαγούδη

Αυτοψία των ερευνητών στην τελευταία διαδρομή που ακολούθησε η Ειρήνη Λαγούδη
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Νέα αυτοψία στην τελευταία διαδρομή της Ειρήνης Λαγούδη, η οποία βρέθηκε νεκρή στο αυτοκίνητό της τον περασμένο Ιανουάριο, στη λίμνη Τριχωνίδα Αιτωλοακαρνανίας, έκαναν το Σάββατο οι ερευνητές που έχει ορίσει η οικογένειά της με τα στοιχεία να είναι αποκαλυπτικά.

Στη νέα αυτοψία οι ερευνητές ακολούθησαν βήμα-βήμα τη διαδρομή της Ειρήνης Λαγουδη, ώστε να δώσουν μια λογική εξήγηση στις κινήσεις που έκανε πριν πεθάνει.

Η Ειρήνη σταμάτησε στο πρατήριο υγρών καυσίμων στο χωριό Κεφαλόβρυσο και γέμισε ένα μπιτόνι με 20 λίτρα πετρέλαιο κίνησης. Το πρατήριο απέχει μόλις 20 λεπτά από το σπίτι της και οι ερευνητές της οικογένειάς της απορούν γιατί επέλεξε το συγκεκριμένο.

Η αυτοψία των ερευνητών κατέληξε στη λίμνη Τριχωνίδα, στην παραλία Μυρτιά, όπου βρέθηκε νεκρή η Ειρήνη Λαγούδη. Εννέα μήνες μετά το θάνατό της, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κάποιος την περίμενε εκεί.

«Για να φτάσουμε από την Κατοχή στο σημείο που βρέθηκε νεκρή η Ειρήνη, χρειαστήκαμε δύο ώρες. Τον καιρό μάλιστα που χάθηκε η γυναίκα έβρεχε, οι συνθήκες ήταν άσχημες, που σημαίνει ότι το μικρό αυτοκίνητό της αντιμετώπισε δυσκολίες για να φτάσει στη λίμνη. Ένας λογικός άνθρωπος φτάνει στο ασφαλές συμπέρασμα ότι για να κάνει κάποιος αυτή τη διαδρομή και να φτάσει μέχρι τη λίμνη θα πρέπει να υπήρχε κάποια πολύ μεγάλη ανάγκη ή της είπαν ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη», δήλωσε στο Star ο δικηγόρος της οικογένειας Λαγούδη, Βασίλης Ταουξής.

Οι ερευνητές της οικογένειας θα αναλύσουν τα στοιχεία από τη νέα αυτοψία και θα τα συγκρίνουν με τα όσα έχουν στη διάθεσή τους, τους τελευταίους εννέα μήνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ