ΕΛΛΑΔΑ

Η Παλαιστίνια Αχέντ Ταμίμι θα συμμετέχει στο φεστιβάλ της ΚΝΕ

Η Παλαιστίνια Αχέντ Ταμίμι θα συμμετέχει στο φεστιβάλ της ΚΝΕ
REUTERS/Stephane Mahe

Η Παλαιστίνια Αχέντ Ταμίμι, η οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση οκτώ μηνών διότι είχε χειροδικήσει εναντίον δύο Ισραηλινών στρατιωτών, θα πάρει μέρος στις κεντρικές εκδηλώσεις του «Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ», μαζί με την οικογένειά της.

Σε είδηση γίνεται γνωστή από ανακοίνωση του ΚΝΕ, που σημειώνει πως οι εκδηλώσεις θα γίνουν στις 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα Σάββατο, στο πάρκο Τρίτση στο Ίλιον.

Οι Αρχές του Ισραήλ είχαν επιβάλει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα τόσο στην νεαρή όσο και την οικογένειά της, η οποία, όμως, ήρθη.

«Η απαγόρευση εξόδου από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη για την Αχέντ και την οικογένειά της που επέβαλε η κατοχική δύναμη του Ισραήλ άρθηκε ύστερα από καταγγελίες και διαμαρτυρίες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καθώς και ύστερα από μεγάλη διεθνή κινητοποίηση αλληλεγγύης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Καλούμε τους νέους και τις νέες, τους εργαζόμενους και το λαό της Αττικής να πάρουν μέρος στο Φεστιβάλ μας. Με τη μαζική παρουσία τους εκεί να υποδεχθούν την οικογένεια Ταμίμι που μαζί με τον παλαιστινιακό λαό δίνουν ένα δίκαιο αγώνα για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ