ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Συνεχίζονται οι έρευνες εν αναμονή και του πορίσματος του ιατροδικαστή

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Συνεχίζονται οι έρευνες εν αναμονή και του πορίσματος του ιατροδικαστή
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Απαντήσεις για τα αίτια θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου, αναμένεται να δώσει το πόρισμα του ιατροδικαστή που εκτιμάται ότι θα δοθεί εντός της ημέρας στη δημοσιότητα, την ώρα που νέα ερωτήματα προκύπτουν σχετικά με την συγκεκριμένη υπόθεση.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν ο 33χρονος κλειδώθηκε μέσα στο κοσμηματοπωλείο στην πλατεία Κάνιγγος, υπό συνθήκες οι οποίες ερευνώνται.

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι σκοπός του ήταν η ληστεία, όμως πλέον ερευνάται και η πληροφορία ότι ο νεαρός μπήκε στο κατάστημα, όχι για να κλέψει αλλά για να προστατευθεί. Εγκλωβίστηκε όμως μέσα σε αυτό και στην προσπάθειά του να βγει, σπάζοντας τη βιτρίνα, δέχτηκε βίαια χτυπήματα, τόσο από τον κοσμηματοπώλη, που έχει συλληφθεί, όσο κι από έναν ακόμη άνδρα ο οποίος αναζητείται από τις Αρχές.

Επιπλέον η αστυνομία ερευνά ένα μαχαίρι που βρέθηκε στο κοσμηματοπωλείο για να διαπιστωθεί αν έχει πάνω του τα αποτυπώματα του Ζακ Κωστόπουλου.

«Καθαρή δολοφονία» λέει η δικηγόρος της οικογένειας

Η δικηγόρος Άννα Παπαρρούσου, που εκπροσωπεί την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, μιλώντας για πρώτη φορά για το περιστατικό, σημείωσε πως είναι τόσο καθαρό το οπτικό υλικό που είμαστε όλοι σε θέση να καταλάβουμε τι έχει συμβεί.

«Πρόκειται για έναν άνθρωπο παγιδευμένο μέσα στο κατάστημα που εμποδίστηκε να βγει με την υπερβολική χρήση βίας, που οδήγησε στο θάνατό του. Αν αυτή η χρήση βίας ήταν σύμμετρη προς το περιστατικό που εκτυλισσόταν μέσα στο κατάστημα, αυτό είναι στην κρίση όλων σας. Κατά τη γνώμη μου έχουμε να κάνουμε με μια καθαρή δολοφονία. Οι κατηγορίες που αποδόθηκαν δεν είναι ορθές. Δεν έχουμε να κάνουμε με βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, αλλά με τετελεσμένη ανθρωποκτονία», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Πρόσθεσε ακόμη πως «μιλάμε για απόπειρα κλοπής και όχι για ληστεία, δηλαδή ένα ελαφρύτατο πλημμέλημα που δεν δικαιολογεί τη βία», ενώ σημείωσε πως «όταν έχεις έναν άνθρωπο παγιδευμένο μέσα σε ένα χώρο και δεν κινδυνεύεις από τίποτα, ήδη έχει μαζευτεί κόσμος απ’ έξω δεν υπάρχει κανένας σύννομος λόγος να αντιδράσεις με αυτόν τον τρόπο».



Από την πλευρά του ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη, μιλώντας επίσης στον ΑΝΤ1, σημείωσε πως «η πρώτη αντίδραση του εντολέα μου ήταν να καλέσει την αστυνομία. Όταν το θύμα εγκλωβίστηκε στο κατάστημα άρχισε να σπάει την εσωτερική βιτρίνα και την εξωτερική. Υπάρχουν ίχνη αίματος και στο εσωτερικό του καταστήματος κάτι που δείχνει πως είχε ήδη τραυματιστεί. Αν θέλετε επέλεξε έναν πιο δυναμικό τρόπο αντίδρασης, δεν έκατσε να περιμένει την αστυνομία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, σκοπός του πελάτη του ήταν «έχοντας ήδη προσφύγει στην Πολιτεία, να εμποδίσει τον δράστη να διαφύγει και να τον περιορίσει», σημειώνοντας πως αν η αντίδραση του ήταν υπερβολική θα κριθεί από τη δικαιοσύνη.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ