ΕΛΛΑΔΑ

Πλαστικό χρήμα στο φορολογικό του 2016

Πλαστικό χρήμα στο φορολογικό του 2016
Κατάθεση πινακίδων και απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας Eurokinissi

Κάθε δαπάνη που μπαίνει στη φορολογική δήλωση από το 2016 και έπειτα θα είναι αποδεκτή για να κτιστεί το αφορολόγητο εφόσον έχει γίνει τραπεζική συναλλάγη ή με πλαστικό χρήμα.

Αυτό διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. «Από 1/1/2016 θέλουμε να συνδέσουμε το χτίσιμο αφορολογήτου με αποδείξεις μέσω πλαστικού χρήματος ή με τραπεζική συναλλαγή» δήλωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 διευκρινίζοντας ότι εξαιρούνται από τη διαδικασία όσοι είναι άνω των 75 ετών και όσοι διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές που δεν υπάρχουν POS και ίντερνετ.

Όσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι εξετάζονται αλλαγές από το 2017. Ξεκαθάρισε πως το σχέδιο για αύξηση του φόρου στη βενζίνη και μείωση των τελών κυκλοφορίας θα ισχύσει το 2017 και δεσμεύθηκε ότι δεν θα επιβαρυνθούν οι πολίτες το 2016 αφού καταβάλλουν τώρα τα τέλη. Ουσιαστικά, θα επιβαρυνθούν όσοι κάνουν περίσσότερες μετακινήσεις με το αυτοκίνητο τους. Ενημέρωσε ότι πάνω από 1.000.000 ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν ήδη καταθέσει τις πινακίδες τους ενώ πολλοί δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεν άφησε κανένα περιθώριο παράτασης της ημερομηνίας υποβολής των τελών κυκλοφορίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ