ΕΛΛΑΔΑ

Ποια σχολεία είναι κλειστά σήμερα λόγω του «Ξενοφώντα»

Ποια σχολεία είναι κλειστά σήμερα λόγω του «Ξενοφώντα»
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής, εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, με απόφαση της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου. 

Στην απόφαση αυτή συνέτεινε και η «ημέρα αθλητισμού» για όλη τη χώρα, όπου με τις παρούσες καιρικές συνθήκες και τις συνεχείς μετακινήσεις των μαθητών σε αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι υπαίθριοι εγκυμονούσαν περεταίρω κινδύνους οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό αποτράπηκαν. Τέλος, σημειώνεται ότι η λειτουργία ή μη των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών υπάγεται στην αρμοδιότητα της κάθε Δημοτικής Αρχής.

Κλειστά τα σχολεία σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

Την ίδια στιγμή, κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή και όλα τα σχολεία της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, για προληπτικούς λόγους.

Τη σχετική απόφαση πήραν ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς και ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς, Παναγής Δρακουλόγκωνας, για την ασφάλεια των μαθητών και των γονέων τους.

Κλειστά σχολεία και στην Πελοπόννησο

Κλειστά θα είναι και όλα τα σχολεία στην Πελοπόννησο μετά από απόφαση της Περιφέρειας. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Παρασκευή 28-09-2018, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε Αθήνα και Πειραιά

Εκτός από τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά δεν θα λειτουργήσουν αύριο στους Δήμους Αθηναίων και Πειραιώς οι δημοτικοί παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ