Ίχνη του ISIS στη Μόρια και αύξηση της εγκληματικότητας
Αυξημένη εγκληματικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη Μόρια, με το γεγονός αυτό να συνδέεται με τους πολλούς Σύρους πρόσφυγες που προέρχονται από την πόλη Ντέιρ αλ Ζορ, ένα από τα τελευταία προπύργια του ISIS στη Συρία.
Κάτω από τη μύτη των ελληνικών αρχών φαίνεται πως δρα μια σπείρα Σύρων προσφύγων, η οποία ελέγχει το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και την πορνεία. Δεν διστάζει μάλιστα να χρησιμοποιεί απροκάλυπτα βία, με λοστούς και μαχαίρια, επικαλούμενη το νόμο της Σαρίας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ δύο απεσταλμένων δημοσιογράφων της DW στη Μυτιλήνη, της Μαριέλ Μίλερ και του Μπασίρ Αμρούν, δεν είναι γνωστό αν η εγκληματική ομάδα σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος.
Γεγονός πάντως είναι ότι στη Μόρια τα σύμβολα του ISIS είναι εμφανή σε πόρτες και τοίχους, όπως δείχνουν οι λήψεις με κρυφή κάμερα, αλλά και ότι κύκλοι γερμανικών αρχών ασφαλείας επιβεβαίωσαν στους δημοσιογράφους της DW ότι στη Μόρια ζουν σήμερα μέλη του Ντάες. Άγνωστο είναι ωστόσο πόσο καλά οργανωμένα είναι τα εν λόγω μέλη. Εκφράζονται επίσης φόβοι ότι ορισμένοι ισλαμιστές έχουν ήδη εγκαταλείψει τη Μυτιλήνη και βρίσκονται πλέον στην Αθήνα, ενώ δεν αποκλείεται να περάσουν στη συνέχεια στην δυτική Ευρώπη.
Το ρεπορτάζ της Deutsche Welle περιγράφει ένα κλίμα βίας και εγκληματικότητας, το οποίο οι ελληνικές αρχές είτε δεν γνωρίζουν, είτε αγνοούν.
Όπως ισχυρίζονται οι δύο απεσταλμένοι του γερμανικού δικτύου, παρά το αίτημά τους, το ελληνικό υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν έδωσε συνέντευξη επικαλούμενο φόρτο εργασίας των συνεργατών του, ενώ όμοια έπραξε και η αστυνομία.
SPONSORED
BATTLE OF THE LEGENDS: Η Αθήνα στο επίκεντρο ενός παγκόσμιου fight event
13:00
Blade Runner: Το ηχητικό σύμπαν του Βαγγέλη Παπαθανασίου ζωντανεύει στην Αθήνα
12:55
Σε ανταλλαγή 205 αιχμαλώτων πολέμου προχώρησαν η Ρωσία και η Ουκρανία
12:45
Eurovision 2026: Η ανατρεπτική εμφάνιση του Akyla διά χειρός Γιάννη Λάσκου
12:41