ΕΛΛΑΔΑ

«Πάμε για ένα ποτό και μετά βλέπουμε»: Καταγγελία φοιτήτριας για τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών

«Πάμε για ένα ποτό και μετά βλέπουμε»: Καταγγελία φοιτήτριας για τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών
EUROKINISSI / ΑΡΧΕΙΟ

Η μια μετά την άλλη βγαίνουν στο φως οι καταγγελίες φοιτητών του ΤΕΙ Σερρών, για τη δράση του καθηγητή, ο οποίος ζητούσε ανταλλάγματα προκειμένου να τους περάσει στο μάθημά του.

Ο καθηγητής αλλά και δύο ιδιοκτήτες φροντιστηρίου που εμπλέκονται στην υπόθεση, έχουν ήδη συλληφθεί και οδηγηθεί στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Σερρών, η οποία τους απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε ανακριτή.

Η δίωξη εις βάρος του καθηγητή αφορά τις πράξεις της δωροληψίας και του εκβιασμού, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του διώκονται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία. Οι συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή και μέχρι τότε παραμένουν σε καθεστώς κράτησης.

«Ανοίγουν» τα στόματα

«Με κάλεσε στο γραφείο του και μου είπε ότι θα πρέπει να περάσουμε ένα βράδυ μαζί», κατήγγειλε μιλώντας στον ΑΝΤ1, μια φοιτήτρια. «Μου πρότεινε αν ήθελα να πάμε και για ποτό πρώτα και μετά είπε "βλέπουμε τι θα γίνει και με το μάθημα"», πρόσθεσε.

«Για να περάσω τέσσερα μαθήματα του έδωσα 1.000 ευρώ. Ζητούσε 250 ευρώ το κάθε μάθημα για να βάλει βαθμό», κατήγγειλε έτερη φοιτήτρια.



Ο καθηγητής χρησιμοποιούσε και τα social media προκειμένου να προσεγγίσει τα θύματά του. Έκανε αιτήματα φιλίας σε φοιτήτριες και «τότε αντιλαμβανόμασταν ότι είχαμε μπει στο στόχαστρό του», ανέφερε μια κοπέλα ενώ άλλη συμπλήρωσε «ξέραμε πριν καν έρθουμε, τι θα ακολουθήσει». «Μου είχαν πει να προσέχω γιατί στο τρίτο έτος θα ζητήσει κάποιο χρηματικό ποσό ή θα με παρενοχλήσει», αποκάλυψε άλλη φοιτήτρια.

Υπενθυμίζεται ότι όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, ο καθηγητής κατηγορείται ότι παρέπεμπε σπουδαστές του στο φροντιστήριο των φερόμενων ως συνεργών του για να περάσουν τα μαθήματά του. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, επρόκειτο για σπουδαστές τους οποίους «έκοβε» στις εξετάσεις και προκειμένου να πάρουν το πτυχίο τους εκείνοι απευθύνονταν πράγματι στο φροντιστήριο, όπου καλούνταν να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, που ανάλογα με την περίπτωση κυμαίνονταν από 250 έως 400 ευρώ και τα οποία υποτίθεται ότι αφορούσαν σε δίδακτρα για την παρακολούθηση μαθημάτων.

Παράλληλα, δεν έλειψαν οι καταγγελίες από φοιτήτριες σύμφωνα με τις οποίες ο καθηγητής, ζητούσε ως αντάλλαγμα να συνάψουν ερωτικές σχέσεις μαζί του για να τους περάσει στα μαθήματα. Η αστυνομία έχει στα χέρια της ακουστικό υλικό από μαγνητοφωνημένες συνομιλίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ