ΕΛΛΑΔΑ

«Τούρκοι πήγαν να με δέσουν και να με πάρουν μαζί τους»: Τι καταγγέλλει ψαροντουφεκάς από τη Χίο

«Τούρκοι πήγαν να με δέσουν και να με πάρουν μαζί τους»: Τι καταγγέλλει ψαροντουφεκάς από τη Χίο
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI/φωτογραφια αρχείου

Ακόμα ένα σκηνικό έντασης, από τα πολλά που επιχειρούν κατά καιρούς οι Τούρκοι στην ευρύτερη περιοχή των Οινουσσών, φέρεται να σημειώθηκε την Τετάρτη (03/10) με πρωταγωνιστή έναν ψαροντουφεκά από τη Χίο.

Ο ψαροντουφεκάς, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει, βρίσκονταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα όταν τον προσέγγισε σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής και ζήτησε τα στοιχεία του, θεωρώντας ότι βρίσκεται επί τουρκικών χωρικών υδάτων.

Όπως μεταδίδει το politischios.gr, όταν αυτός αρνήθηκε, επιχείρησαν να δέσουν το σκάφος του με το σκάφος του τουρκικού Λιμενικού και να τον τραβήξουν στη τουρκική πλευρά.

Όταν και αυτό δεν κατέστη δυνατό, σύμφωνα με τη μαρτυρία του ψαροντουφεκά, τότε επιχειρήθηκε ανατροπή του σκάφους του, αλλά και πάλι ανεπιτυχώς.

Η άμεση ανταπόκριση του Λιμενικού Σώματος της Χίου είχε ως αποτέλεσμα την άμεση απομάκρυνση των Τούρκων και την ασφαλή λήξη του περιστατικού για τον «πρωταγωνιστή» του θερμού επεισοδίου.

Σύμφωνα με το politischios.gr ο νεαρός ψαροντουφεκάς έγραψε στο Facebook:

«Σήμερα πήγα ένα διαφορετικό ψαροτούφεκο. Ένα ψαροτούφεκο που Τούρκοι πήγαν να μου πάρουν τα στοιχεία! Μετά από λίγο πήγαν να με δέσουν και να με πάρουν μαζί τους!!! Και στο τέλος ίσως πήγαιναν να με ανατρέψουν ή να με εμβολίσουν!!! Αν δεν ήταν το λιμενικό μας εκεί ποιος ξέρει που θα ήμουν;

(Για αυτούς που ξέρουν και ασχολούνται ήμουν στην Βάτο). Μάλλον ούτε το χόμπι μας δεν μπορούμε να κάνουμε σε αυτή την χώρα...».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ