ΕΛΛΑΔΑ

Στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ: Ποιες ώρες δεν κυκλοφορούν λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

Στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ: Ποιες ώρες δεν κυκλοφορούν λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη
ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ/EUROKINISSI

Σε νέα στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία παρέμειναν ακινητοποιημένα από την αρχή της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί, ενώ θα τραβήξουν χειρόφρενο και από τις 19:00 έως το πέρας της βάρδιας.

Επίσης, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (6 και 7 Οκτωβρίου) τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν κανονικά και τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι το συνδικάτο θα συνεδριάσει εκ νέου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ αντιδρούν στην τροπολογία του υπουργείου Μεταφορών που ψηφίστηκε στη Βουλή και καταγγέλλουν - με ανακοίνωσή τους – «τον κατακερματισμό και την εκχώρηση αστικού έργου αποκλειστικής ευθύνης και αρμοδιότητας του ΟΑΣΘ (και του ΟΑΣΑ της Αθήνας) σε ΚΤΕΛ και άλλους ιδιώτες οδικούς μεταφορείς επιβατών».

Την απόσυρση της τροπολογίας για τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών ζητά το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και δηλώνει πως στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων.

Την απόσυρση της «απαράδεκτης» -όπως τη χαρακτηρίζει- τροπολογίας του υπουργείου Μεταφορών για τον μητροπολιτικό σχεδιασμό των αστικών μεταφορών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ζητά, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, το Εργατικοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

Παράλληλα, στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). «Το αρμόδιο υπουργείο ας προωθήσει μέτρα προς την κατεύθυνση της καλύτερης λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών και ας εγκαταλείψει επιτέλους τις απαράδεκτες πρακτικές του, που δημιουργούν ανασφάλεια στους εργαζόμενους και επιδεινώνουν την κατάσταση που βιώνει το επιβατικό κοινό», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΕΚΘ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ