ΕΛΛΑΔΑ

«Φάκελος» αυξητική στήθους: Οι πραγματικές μαρτυρίες γυναικών που το τόλμησαν

«Φάκελος» αυξητική στήθους: Οι πραγματικές μαρτυρίες γυναικών που το τόλμησαν

Τα τελευταία έτη το θέμα των επεμβάσεων αισθητικής χειρουργικής και δη της αυξητικής στήθους έχει βρεθεί στο επίκεντρο πολλών συζητήσεων. Τα σύγχρονα πρότυπα ομορφιάς οδηγούν εκατομμύρια γυναίκες στο χειρουργικό κρεβάτι κάθε χρόνο, γεγονός που σίγουρα έχει δημιουργήσει πολλά ερωτήματα, τόσο όσον αφορά στο κομμάτι της ασφάλειας όσο και του αποτελέσματος.

Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως παρά τις συζητήσεις που γίνονται, μόνο οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε αισθητικές επεμβάσεις μπορούν να μιλήσουν αντικειμενικά για το σημαντικό αυτό θέμα. Οι μαρτυρίες τους είναι αναμφίβολα πολύτιμες και δίνουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία, τις συνθήκες και φυσικά, το μετεγχειρητικό στάδιο. Αυτός είναι ο λόγος που στο παρακάτω βίντεο, γυναίκες οι οποίες επέλεξαν τον πλαστικό χειρουργό Δρ. Νώντα Καποσίτα για την αυξητική του στήθους τους, αποφάσισαν να μιλήσουν ευθέως στην κάμερα για την εμπειρία τους και την απόφασή τους.

Ποιος είναι ο Δρ. Νώντας Καποσίτας και γιατί αναφερόμαστε σε εκείνον; Πρόκειται για έναν γνωστό Έλληνα πλαστικό χειρουργό και Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών -εξειδικευθείς στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο- ο οποίος μέχρι σήμερα, έχει χειρουργήσει περισσότερες από 2.000 γυναίκες. Η εμπειρία του πάνω στην αυξητική στήθους είναι σίγουρα πολύτιμη και μπορεί να διαφωτίσει κάθε γυναίκα που θα ήθελε να την επιλέξει.

Η διαδικασία και τα ενθέματα σιλικόνης 5ης γενιάς

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως προτού μια γυναίκα προχωρήσει σε αυξητική στήθους, είναι σημαντικό να είναι πλήρως ενημερωμένη αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθείται και μάλιστα, να γνωρίζει τη μέθοδο του γιατρού βήμα προς βήμα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι πολλά από τα προβλήματα που σχετίζονται με τις αισθητικές επεμβάσεις στις μέρες μας, σχετίζονται με την άγνοια.

Στην πραγματικότητα, λοιπόν, με την αυξητική στήθους ο πλαστικός χειρουργός επιχειρεί να επέμβει στο μέγεθος του στήθους της ασθενούς, κάνοντας χρήση των ειδικών ενθεμάτων σιλικόνης. Το αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής καθορίζεται τόσο από την εμπειρία του χειρουργού, όσο και από την εκτενή συζήτηση με την ασθενή, η οποία έχει προηγηθεί του χειρουργείου.

Τι συμβαίνει, όμως, με τα ενθέματα; Το στοιχείο που κάθε γυναίκα αξίζει να γνωρίζει είναι σίγουρα το ότι ενθέματα σιλικόνης 5ης γενιάς είναι συμπαγή και δεν έχουν παρουσιάσει κανένα πρόβλημα διαφυγής, στα 19 χρόνια που τα επιλέγει ο εξειδικευμένος χειρουργός Δρ. Καποσίτας. Οι γυναίκες μπορούν να θηλάσουν, να κάνουν μαστογραφία και μαγνητική, χωρίς να αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα με αυτά.

Η τομή και το μετεγχειρητικό στάδιο

Ποιες είναι, λοιπόν, οι επιλογές που έχει μια γυναίκα όσον αφορά στην επέμβαση και ποια είναι τα σημεία τα οποία αξίζει να προσέξει σε ό,τι έχει να κάνει με το μετεγχειρητικό στάδιο; Σύμφωνα με τον ειδικό χειρουργό, υπάρχουν τρεις διαφορετικές επιλογές τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσει ο χειρουργός για να επιτύχει την εισαγωγή ενθέματος: Κάτω από το μαστό, με τομή στην θηλή και από τη μασχάλη.

Ο Δρ. Νώντας Καποσίτας επιλέγει την τομή κάτω από το μαστό και το γιατί εξηγείται από τους παρακάτω έξι σημαντικούς λόγους. Μέσα από τη συγκεκριμένη επιλογή, ο χειρουργός επιτυγχάνει αρτιότερη παρασκευή θήκης, αποτρέπει τον τραυματισμό του μαστού, επιφέρει καλύτερο αισθητικά αποτέλεσμα, επιτρέπει τον θηλασμό στη γυναίκα, αποφεύγει σημαντικά τον μετεγχειρητικό πόνο, ενώ είναι σίγουρος πως επιλέγει την πιο ατραυματική μέθοδο.

Έπειτα από την επέμβαση, πολλές γυναίκες θέλουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους, την ίδια κιόλας μέρα. Αν και αυτό επιτρέπεται, ο χειρουργός συνιστά μία ημέρα νοσηλείας για να μπορέσει η ασθενής να συνέλθει από τη διαδικασία αλλά και να της χορηγηθούν τα προληπτικά, αλλά απαραίτητα για εκείνη αντιβιοτικά. Φυσικά, κάθε ασθενής είναι ξεχωριστή γι’ αυτό και η συμβουλή του γιατρού είναι απόλυτα εξειδικευμένη. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν είναι σίγουρα τυχαίο το ότι στις περιπτώσεις τις οποίες έχει αναλάβει ο Δρ. Νώντας Καποσίτας, οι ασθενείς δεν έχουν εκδηλώσει πόνο και κανένα άλλο πρόβλημα έπειτα από την επέμβαση, σε ποσοστό που «αγγίζει» το 97%.

Το σίγουρο είναι πως παρά το γεγονός ότι η αυξητική στήθους θεωρείται επέμβαση ρουτίνας, το αποτέλεσμα, οι επιπλοκές και η ασφάλεια της ασθενούς εξαρτώνται από την άριστη εκπαίδευση και εμπειρία του χειρουργού. Γι’ αυτό, άλλωστε είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μια γυναίκα να είναι πλήρως ενημερωμένη και να επιλέξει έναν εξειδικευμένο χειρουργό. Μόνο έτσι μπορεί να εξασφαλίσει ένα άριστα αισθητικό και ασφαλές αποτέλεσμα.Μπορείτε να δείτε επίσης φωτογραφίες από τις επεμβάσεις αυξητικής στήθους που έχει πραγματοποιήσει ο Δρ. Καποσίτας.

Nwntas Kapositas 2

Πληροφορίες:

Δρ. Νώντας Καποσίτας

https://kapositas.gr/

Δημητρίου Σούτσου 17, Αθήνα.

2106401004
info@kapositas.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ