ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Λαγούδη: Σε βάρος του γιατρού η ποινική δίωξη

Υπόθεση Λαγούδη: Σε βάρος του γιατρού η ποινική δίωξη
EUROKINISSI

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση θανάτου της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη, με τα νέα στοιχεία να μιλούν ξεκάθαρα για έγκλημα, με ηθικό αυτουργό της δολοφονίας, σύμφωνα με τις εισαγγελικές Αρχές, έναν γιατρό που είχε σχέση με την άτυχη μητέρα, ενώ οι Αρχές γνωρίζουν και τον φυσικό αυτουργό.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο εισαγγελέας Αγρινίου άσκησε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία της Ειρήνης Λαγούδη εναντίον γιατρού που γνώριζε προσωπικά η άτυχη μητέρα. Συγκεκριμένα, ο γιατρός κατηγορείται ότι έβαλε άτομο ή άτομα να σκοτώσουν την Ειρήνη Λαγούδη.

Στην άσκηση δίωξης συμπεριλαμβάνεται και ένα ακόμη άτομο, στο οποίο αποδίδεται ο ρόλος του φυσικού αυτουργού στη δολοφονία. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία ταυτότητας.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, οι ποινικές διώξεις είχαν ασκηθεί στις 3 του περασμένου Αυγούστου. Ήδη οι διώξεις έχουν προσωποποιηθεί, ενώ η ανάκριση συνεχίζεται και δεν αποκλείεται να ασκηθούν και νέες.

Υπενθυμίζεται, ότι λίγες ημέρες μετά την άσκηση ποινικής δίωξης κατ' αγνώστων για ανθρωποκτονία από πρόθεση, χθες (04/10), ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου, με συμπληρωματική παραγγελία τους προς την ανακρίτρια, προσωποποίησε την πρώτη ποινική δίωξη σε βάρος προσώπου. Σήμερα, αποκαλύφθηκε το πρόσωπο στο οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Τι δήλωνε λίγες ώρες μετά τη δολοφονία ο γιατρός και σύντροφός της

«Δεν έχω καμία ανάμειξη, είμαι καθαρός», δήλωνε ο γιατρός και σύντροφος της 44χρονης Ειρήνης Λαγουδή, από την Κατοχή Μεσολογγίου, λίγες ώρες αφότου είχε βρεθεί νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για όλους. Έχουν ειπωθεί ακρότητες και δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω σε όλα αυτά. Δεν έχω ορίσει δικηγόρο γιατί δεν υπάρχει λόγος. Εδώ είμαι στο ιατρείο μου. Είμαι καθαρός, δεν έχω καμία εμπλοκή», είχε αναφέρει.

Σύμφωνα με την κατάθεση του γιατρού στο κινητό του ήρθε γραπτό μήνυμα από την 44χρονη που έλεγε: «Αγάπη μου θα τα πούμε στην άλλη ζωή» και από εκείνη τη στιγμή ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι την αναζήτησε στο σπίτι της, αλλά όταν είδε απ’ έξω το αυτοκίνητό της αποχώρησε.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν Σάββατο (06/01/2018) όταν η 44χρονη Ειρήνη Λαγούδη έφυγε από το σπίτι της στις 10:30 το πρωί, λέγοντας ότι πάει να φέρει καφέ και γλυκά.

Με βάση τα στοιχεία των Αρχών, η ίδια πήρε τον καφέ και τα γλυκά, αλλά αντί να κατευθυνθεί εκ νέου προς το σπίτι της στο χωριό Κατοχή, ακολούθησε ένα ακατανόητο δρομολόγιο προς τη λίμνη Τριχωνίδα.

Σταμάτησε σε βενζινάδικο, σε μια απόσταση 20 λεπτών από το σπίτι της, γέμισε το μπιτόνι και μετά μέσα στο χειμώνα σε κακές καιρικές συνθήκες φέρεται πως αποφάσισε να πάει στη λίμνη, διανύοντας μια απόσταση μιάμισης ώρας και με τον κίνδυνο να καταστραφεί το αυτοκίνητο, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου είναι άσχημος χωματόδρομος.

Δύο 24ωρα αργότερα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της. Από εκείνη την ημέρα άρχισε να ξετυλίγεται ένα πυκνό «κουβάρι», γύρω από τις συνθήκες θανάτου της 44χρονης γυναίκας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ