ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη δύο ατόμων στη Νέα Σμύρνη για εξαπάτηση πολιτών

Σύλληψη δύο ατόμων στη Νέα Σμύρνη για εξαπάτηση πολιτών
astynomia.gr

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν ένας 61χρονος και μια 39χρονη αλλοδαπή, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών στη Νέα Σμύρνη αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής. Τα άτομα αυτά κατηγορούνται για εξαπάτηση πολιτών με το πρόσχημα ευκαιριακών χρηματιστηριακών επενδύσεων.

Οι δράστες πλησίαζαν τα υποψήφια θύματα τους, συστηνόμενοι ως εύποροι επιχειρηματίες και με το πρόσχημα αύξησης των χρηματικών τους κεφαλαίων μέσω ευκαιριακών χρηματιστηριακών επενδύσεων, τα έπειθαν να τους καταβάλλουν μεγάλα χρηματικά ποσά προς επένδυση.

Παράλληλα, προφασιζόμενοι ότι είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες, που διαθέτουν χρήματα σε φιλανθρωπίες, παρότρυναν τα θύματά τους να προσφέρουν από κοινού χρηματικά ποσά για δωρεές. Για να γίνουν πειστικοί, μάλιστα, διαβεβαίωναν τα θύματά τους για την ασφάλεια των υπό επένδυση χρημάτων, παραδίδοντάς τους ως εγγύηση κλειστό χρηματοκιβώτιο, που υποτίθεται ότι περιείχε το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.

Όταν τα θύματα αντιλαμβανόντουσαν την απάτη σε βάρος τους και άνοιγαν τα χρηματοκιβώτια, διαπίστωναν ότι στο εσωτερικό τους -αντί χρημάτων- υπήρχαν αποκόμματα εφημερίδων σε δεσμίδες, σε σχήμα και μέγεθος χαρτονομισμάτων. Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί δύο περιπτώσεις στη Γλυφάδα, με το συνολικό ποσό που απέσπασαν οι δράστες από τους εξαπατηθέντες πολίτες, να ανέρχεται στις 135.000 ευρώ.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 108.700 ευρώ, δύο χρηματοκιβώτια, καθώς και πλήθος αποκομμάτων εφημερίδων σε δεσμίδες, σχήματος και μεγέθους χαρτονομισμάτων.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν και ο γνωστός τραγουδιστής Λευτέρης Πανταζής καθώς και μία ευκατάστατη ηλικιωμένη γυναίκα. Ο κ. Πανταζής ήταν αυτός που αντιλήφθηκε πρώτος την απάτη και προχώρησε στην πρώτη καταγγελία.

Σημειώνεται, ότι ο 61χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών, απάτες, πλαστογραφία, παράνομη οπλοφορία και απόδραση κρατουμένου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ