ΟΑΣΘ: Κανονικά σήμερα τα δρομολόγια
Συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, θα έχουν την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, στις 10:00 το πρωί, στην Αθήνα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Έπειτα από επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους και τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών πραγματοποιούνται κανονικά.
Οι εργαζόμενοι ζητούσαν συνάντηση με τον κ. Σπίρτζη, προκειμένου να του θέσουν τα ερωτήματα τους αναφορικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και να λάβουν διαβεβαιώσεις ότι η εκχώρηση έργου του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης δεν θα οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού, ούτε θα θίξει τις θέσεις και τους όρους εργασίας.
«Μετά το κλείσιμο της συνάντησης με τον υπουργό αποφασίσαμε αναστολή των κινητοποιήσεων. Συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο και κατά πλειοψηφία πήραμε την απόφαση. Καταλαβαίνουμε τον κόσμο και δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρούμε το επιβατικό κοινό, από τη στιγμή που υπάρχει ραντεβού με τον υπουργό.
Θα ακούσουμε τον κ. Σπίρτζη και μόλις γυρίσουμε στη Θεσσαλονίκη θα γίνει νέο Δ.Σ. όπου θα παρθούν αποφάσεις σύμφωνα με την εξέλιξη της συνάντησης», είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.
Μετά τον ορισμό της συνάντησης με τον υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη, για την ερχόμενη Δευτέρα, τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη θα εκτελούνται κανονικά και αναστέλλεται η στάση εργασίας που είχε προγραμματιστεί από τις 7 το απόγευμα και έως τη λήξη της βάρδιας.
SPONSORED
Δείτε τα εξεταστικά κέντρα των ειδικών μαθημάτων για τις Πανελλήνιες 2026
02:00
ΔΥΠΑ: Δείτε τους προσωρινούς πίνακες για τον κοινωνικό τουρισμό συνταξιούχων
01:00
Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις για το νέο «Ανακαινίζω» - Οι δύο φάσεις του προγράμματος
00:30
Σκέψεις στις ΗΠΑ για ακύρωση αποστολής πυραύλων Tomahawk στη Γερμανία λόγω Ρωσίας
23:59