ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε σαρκοφάγο έντομο... γίγας στη Λαμία

Εντοπίστηκε σαρκοφάγο έντομο... γίγας στη Λαμία
Facebook/Αγγέλα Μπαρτσιώκα

Ένα σαρκοφάγο έντομο… γίγας σήμανε συναγερμό στο δημαρχείο της Λαμίας.

Εντοπίστηκε περιφερόμενο στον χώρο από υπαλλήλους του δημαρχείου, που δεν γνώριζαν για τι ακριβώς πρόκειται καθώς το μέγεθός του δεν ήταν σύνηθες για ένα έντομο.

Οι υπάλληλοι αποτάθηκαν στον Φιλοζωικό Σύλλογο και η αντιπρόεδρος του, Αγγέλα Μπαρτσιώκα, ανέλαβε την περισυλλογή του, όπως αναφέρει το lamiareport.gr.

To ΑΝΙΜΑ, ενημέρωσε πως το εν λόγω έντομο δεν ήταν τυχαίο, αλλά είναι το μεγαλύτερο σαρκοφάγο και υδρόβιο έντομο στην Ευρώπη. Ονομάζεται Λιθόκερος (Lethocerus patruelis, Belostomatidae).

Η κ. Μπαρτσιώκα δημοσιοποίησε το περιστατικό, με ανάρτησή της στο facebook.

Όπως σημείωσε, επρόκειτο για «δύσκολη αποστολή». «Πήγα και το παρέλαβα...και προς στιγμή....μετά την έκπληξή μας τόσο για το μέγεθός του όσο και για τη μορφή του, δεν ξέραμε πώς να το χειριστούμε!», σημείωσε.

Η ΑΝΙΜΑ, όπως ανέφερε, ενημέρωσε πως πρόκειται για έναν Λιθόκερο, ήτοι «το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο στην Ευρώπη», το οποίο «έχει πολύ ισχυρό και επίπονο δάγκωμα, μπορεί να καταβροχθίσει μικρά οστρακόδερμα, ψαράκια και αμφίβια».

Στην ίδια ανάρτηση η κ. Μπαρτσιώκα διερωτήθηκε πώς ακριβώς βρέθηκε το σαρκοφάγο έντομο στο δημαρχείο της πόλης, αναφέροντας πως ο δήμαρχος πιστεύει «ότι κάποιο πουλί το είχε αρπάξει από το περιβάλλον του και του έπεσε...».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ