ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Λαγούδη: Ξεσπά ο πρώην σύντροφος της 44χρονης

Υπόθεση Λαγούδη: Ξεσπά ο πρώην σύντροφος της 44χρονης
EUROKINISSI

Για «κανιβαλισμό» στο πρόσωπό του και ψευδή και ανυπόστατα δημοσιεύματα, κάνει λόγο ο γιατρός, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες φωτογραφίζεται ως ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη.

Ο γιατρός «έσπασε» τη σιωπή του μέσω του δικηγόρου του, Στράτου Καράτσαλου και με δήλωσή του στο agriniopress.gr, τόνισε ότι δεν έχει ασκηθεί στο όνομά του καμία προσωποποιημένη κατηγορία, στην υπόθεση του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη.

Όπως λέει μεταξύ άλλων, «τις τελευταίες μέρες διοχετεύθηκαν στην κοινή γνώμη δημοσιεύματα, ως σαν να στήθηκαν λαϊκά δικαστήρια, τα οποία όχι μόνο με έκριναν ένοχο αλλά και με καταδίκασαν κιόλας, προκειμένου να προκαταλάβουν απόψεις και αποφάσεις» και σημειώνει ότι τον λόγο πλέον θα έχει η Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Όσον αφορά τα λεγόμενα και γραφόμενα των τελευταίων ημερών, μέσω συγκεκριμένων ΜΜΕ, τα οποία με καθιστούν ένοχο έχω να δηλώσω ότι: Είναι ψευδή και ανυπόστατα. Ουδεμία προσωποποιημένη κατηγορία έχει ασκηθεί στο όνομά μου. Επιφυλάσσομαι φυσικά παντός νομίμου δικαιώματός μου καθόσον τις τελευταίες μέρες διοχετεύθηκαν στην κοινή γνώμη δημοσιεύματα, ως σαν να στήθηκαν λαϊκά δικαστήρια, τα οποία όχι μόνο με έκριναν ένοχο αλλά και με καταδίκασαν κιόλας, προκειμένου να προκαταλάβουν απόψεις και αποφάσεις. Ο κανιβαλισμός στο πρόσωπό μου πρέπει να σταματήσει και τον λόγο πλέον θα έχει η δικαιοσύνη».

Ξετυλίγεται το κουβάρι της δολοφονίας

Τρία είναι τα άτομα που φωτογραφίζονται ως οι δολοφόνοι της 44χρονης.

Ο ένας είναι ο ηθικός αυτουργός και έχει προσωποποιηθεί μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε άτομο από το στενό φιλικό περιβάλλον της 44χρονης. Είναι ο άνθρωπος που φέρεται να έδωσε εντολή σε δύο πολύ δικούς του ανθρώπους, στους οποίους και είχε απόλυτη εμπιστοσύνη, να κάψουν την 44χρονη μέσα στο αυτοκίνητό της, σύμφωνα με το Star.

Το σχέδιο της δολοφονίας δεν μπορούσε να υλοποιηθεί από ένα άτομο, υποστηρίζει η έκθεση του πρώην υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδριανού Γκουρμπάτζη και την έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας.

Άλλος έβαλε τη φωτιά και άλλος την κλείδωσε μέσα στο αυτοκίνητό της για να μην μπορεί να βγει. Γι’ αυτό και βρέθηκαν και πελματικά αποτυπώματα από την μπότα της Ειρήνης Λαγούδη στον ουρανό και στο πίσω τζάμι του αυτοκίνητου. Το στοιχείο αυτό πιστοποιεί ότι η 44χρονη πάλευε να σωθεί.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου θα βοηθήσει στο να συνδεθούν από την ανακρίτρια ο ηθικός με τους φυσικούς αυτουργούς.

Την ίδια ώρα ένα από τα πιο στενά συγγενικά πρόσωπα της 44χρονης άφησε αιχμές για την έρευνα της αστυνομίας, υποστηρίζοντας ότι η μόνη φορά που κατέθεσε στην αστυνομία, ήταν όταν εξαφανίστηκε η Ειρήνη Λαγούδη, δηλαδή στις 6 Ιανουαρίου. Μετά δεν τον κάλεσε κανείς, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ενδείξεις πως η άτυχη μητέρα δολοφονήθηκε, σημείωσε.

Αντιθέτως, μόλις ο εισαγγελέας Αγρινίου πήρε τη δικογραφία, τον κάλεσε για κατάθεση όχι μία αλλά δύο φορές, δίνοντας βεβαίως σοβαρά στοιχεία που βοήθησαν το έργο του δικαστικού λειτουργού στην πολύκροτη αυτή υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ