ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου: Επετειακές καρτ ποστάλ από τα ΕΛΤΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου: Επετειακές καρτ ποστάλ από τα ΕΛΤΑ
ΕΛΤΑ

Επετειακές καρτ ποστάλ που έχουν σχεδιαστεί ειδικά από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου θα διανέμονται σήμερα δωρεάν σε όλα τα ταχυδρομικά καταστήματα της χώρας.

H Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου (World Post Day), γιορτάζεται από τα ταχυδρομεία όλου του κόσμου, κάθε χρόνο στις 9 Οκτωβρίου, σε ανάμνηση της ίδρυσης της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης, το 1874.

Με 144 χρόνια ζωής, η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση αποτελεί έναν από τους πρώτους φορείς που λειτούργησαν στην κατεύθυνση της παγκόσμιας διασύνδεσης των πληθυσμών πέρα από γεωγραφικά σύνορα. Σήμερα, το τεράστιο δίκτυο της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης που μετρά 192 χώρες-μέλη, με περισσότερα από 640.000 ταχυδρομεία και με ανθρώπινο δυναμικό 5.000.000 εργαζομένων αποτελεί πυλώνα στρατηγικής και καινοτομίας και κινητήρια δύναμη οικονομικής δραστηριότητας και ανάπτυξης.

word post day image

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης, συνιστούν τη μακροβιότερη ελληνική εταιρία που δραστηριοποιείται αδιάλειπτα για 190 χρόνια, από την ίδρυσή της το 1828 μέχρι και σήμερα. Με 1.250 σημεία σε όλη την χώρα και 6.000 εργαζόμενους και καθημερινή εξυπηρέτηση σε κάθε γωνιά της χώρας, τα ΕΛΤΑ είναι σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο εξυπηρέτησης στην Ελλάδα και ο Φορέας Παροχής Καθολικής Υπηρεσίας έως το 2028.

Επίσης, σήμερα, σε πέντε σταθμούς του Μετρό, (Σύνταγμα, Ομόνοια, Συγγρού-Φιξ, Κεραμικός & Αμπελόκηποι) τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα έχουν δημιουργήσει ειδικά ταχυδρομικά booth, από τα οποία το κοινό θα μπορεί να προμηθεύεται και να αποστέλλει δωρεάν τις επετειακές καρτ-ποστάλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ