ΕΛΛΑΔΑ

«Κάθε βράδυ ψάχνω τα “αν”»: Συγκλονίζει ο πυροσβέστης που έχασε σύζυγο και παιδί στο Μάτι

«Κάθε βράδυ ψάχνω τα “αν”»: Συγκλονίζει ο πυροσβέστης που έχασε σύζυγο και παιδί στο Μάτι
(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Ραγίζει καρδιές ο Ανδρέας Δημητρίου, ο πυροσβέστης που έχασε τη σύζυγο και το έξι μηνών βρέφος του στην πυρκαγιά στο Μάτι.

Μιλώντας στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη «Μετά τα μεσάνυχτα» στον ALPHA, o πυροσβέστης περιέγραψε όλα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα και τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν.

«Ήμουν σε επιφυλακή εκείνη την ημέρα ώσπου ήρθε μήνυμα από την υπηρεσία μου, όπου έπρεπε να πάω να συντονίσω τη φωτιά. Η Μαργαρίτα ετοίμαζε τα ρούχα μου για να μπορέσω να φύγω πιο γρήγορα για τη δουλειά κι αφού με βοήθησε την αποχαιρέτησα κι έφυγα. Ήταν 17.30 περίπου το απόγευμα όταν ενημερώθηκα από κάποιον συνάδελφο ότι η φωτιά πλησιάζει τον οικισμό όπου βρισκόταν το σπίτι μου. Αμέσως ενημέρωσα τη Μαργαρίτα για τη φωτιά γιατί η γυναίκα μου ήταν στο κρεβάτι με τον μπέμπη εκείνη την ώρα κι εγώ την ενημέρωσα ότι κινδυνεύει. Της είπα: “Μαργαρίτα πάρε το μικρό και φύγε αμέσως από το σπίτι”. Προσπάθησε να πάρει κάποια πράγματα και έφυγε» είπε ο ίδιος.

Στη συνέχεια, ο πυροσβέστης εξηγεί ότι προσπαθούσε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τη σύζυγό του και όταν δεν τα κατάφερε, υποψιάστηκε ότι κάτι κακό συνέβη.

Source: Πυροσβεστης στο Μάτι: Συγκλονιστική μαρτυρία στη Μελέτη by Newsbomb

«Ολα τα οχήματα της υπηρεσίας μου ήταν στο μέτωπο της φωτιάς κι έτσι πήρα το δικό μου όχημα για να πάω να τη βρω. Πάνω στον πανικό μου και στην αγωνία μου να φτάσω κοντά στη Μαργαρίτα και το παιδί, οδηγούσα ριψοκίνδυνα.Θα μπορούσα κι εγώ να είχα εγκλωβιστεί μέσα στη φωτιά. Εν τω μεταξύ είχε έρθει κι ένας συνάδερφος μαζί μου, ο οποίος δεν ήταν υποχρεωμένος να έρθει αλλά ήταν ένας πραγματικός φίλος» δήλωσε ο πυροσβέστης.

PYROSBESTIS


Πηγή: Screenshot από βίντεο

Πώς έμαθε για τον θάνατό τους

Όπως περιέγραψε μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα, αμέσως κατευθύνθηκε στο Παίδων για να δει από κοντά τον γιο του.

«Όταν έφτασα στο νοσοκομείο κατάλαβα οτι το μωρό μας ήταν νεκρό. Όταν αποχαιρέτησα το γιο μας προσπάθησα να "κρατηθώ" για τη Μαργαρίτα. Βλέποντας την εικόνα της Μαργαρίτας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κατάλαβα ότι αυτή η γυναίκα έδωσε μάχη για να προστατέψει το παιδί μας. Δυστυχώς η Μαργαρίτα "έφυγε" 12 μέρες μετά το θάνατο του μωρού μας. Έχασα τα πάντα μέσα σε μια στιγμή. Ήμασταν μαζί 18 ολόκληρα χρόνια και την έχασα πολύ γρήγορα. Κάθε βράδυ ψάχνω τα "αν", αλλά δεν καταλήγω πουθενά. Εξακολουθώ να μένω στο σπίτι που έζησα με τη Μαργαρίτα και το μωρό μας» τόνισε ο ίδιος.

Source: Πυροσβέστης Μάτι: Δευτερο μέρος - στην εκπομπή της Μελέτη by Newsbomb

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο δικηγόρος του Ανδρέα Δημητρίου, Κωνσταντίνος Κουτσουλέλος προανήγγειλε ότι σε λίγο καιρό θα καταθέσει μήνυση και αγωγή κατά του κράτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ