ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συστηματικό bullying και ξυλοδαρμός πίσω από την επίθεση προσφυγόπουλου σε 9χρονο

Θεσσαλονίκη: Συστηματικό bullying και ξυλοδαρμός πίσω από την επίθεση προσφυγόπουλου σε 9χρονο
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Νέα διάσταση στην υπόθεση τραυματισμού ενός 9χρονου μαθητή στη Θεσσαλονίκη από ένα προσφυγόπουλο, δίνει ο πατέρας μιας μαθήτριας που φοιτά στο σχολείο, κάνοντας λόγο για συστηματικό bullying που δέχεται ο 11χρονος από συμμαθητές του λόγω της καταγωγής του αλλά και για αδιαφορία από την πλευρά των διδασκόντων.

Με ανάρτησή του στο Facebook, o πατέρας μαθήτριας του δημοτικού σχολείου στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλει ότι ο 11χρονος από τη Συρία δεχόταν επί αρκετές ημέρες συνεχές bullying από συμμαθητές του, το οποίο -μεταξύ άλλων- περιελάμβανε ξυλοδαρμούς, απειλές και βωμολοχίες.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, την περασμένη Πέμπτη οι απειλές κατά του 11χρονου Σύρου συνεχίστηκαν ενώ ο μικρός μαθητής φοβισμένος κι αφού συνάντησε την αδιαφορία του δασκάλου του, άρπαξε το αιχμηρό κομμάτι μίας ξύστρας κι άρχισε να τρέχει για να κρυφτεί.

anartisipateras

«Το "μαχαίρωμα" ηταν μια γραντζουνιά στο χέρι που δεν χρειάστηκε ούτε καν αντιτετανικό και ο πατέρας δεν αγνοείται αντιθέτως έσπευσε να παραδοθεί ως κηδεμόνας του παιδιού! Οι γονείς του άλλου παιδιού δεν άσκησαν μήνυση αλλά ασκήθηκε αυταπάγγελτα από τον εισαγγελέα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ