ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά σχολεία στη Μεθώνη – Καταλήψεις σε τρία Λύκεια στη Λάρισα

Κλειστά σχολεία στη Μεθώνη – Καταλήψεις σε τρία Λύκεια στη Λάρισα
Eurokinissi

 Συνεχίζονται τα προβλήματα στην εκπαίδευση, παρότι έχει περάσει ένας μήνας από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σε κλείσιμο του Γυμνασίου και του Λυκείου Μεθώνης προχώρησαν από τη Δευτέρα οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου και Γυμνασίου Μεθώνης, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη καθηγητών στα Σχολεία της Μεθώνης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του tharrosnews, το Λύκειο και το Γυμνάσιο της Μεθώνης δεν έχει στελεχωθεί ακόμα με βασικές ειδικότητες, όπως Φυσική, Φιλολογία, Θρησκευτικά και Μουσική, γεγονός που έχει προκαλέσει αναστάτωση σε μαθητές και γονείς.

Μετά τις επανειλημμένες αναφορές του Συλλόγου στη διοίκηση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε να προβεί στο κλείσιμο των σχολείων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Καταλήψεις σε Λύκεια της Λαμίας

Τρεις νέες καταλήψεις σε Λύκεια της Λαμίας. Πρόκειται για το 2ο, το 4ο και το 6ο Γενικό Λύκειο Λαμίας.

Τα αιτήματα είναι κυρίως γενικά και αφορούν το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο.

Άλλα αιτήματα είναι να μην γίνεται υπέρβαση των 25 μαθητών ανά τάξη, αλλά και η έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το lamiareport.gr έληξε η κατάληψη στο Γυμνάσιο - Λύκειο Μοσχοχωρίου, όπου τα παιδιά με τη συμπαράσταση των Γονέων τους, αντιδρούσαν στην έλλειψη καθηγητών για τα μαθήματα προσανατολισμού θετικών σπουδών της Γ΄ Λυκείου, αλλά και σε άλλα μαθήματα γενικής παιδείας όλων των τάξεων.

Μετά από διάλογο με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της πρόθεσης να βρεθούν εκπαιδευτικοί μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας για αναπληρωτές, τα παιδιά το βράδυ της Κυριακής παρέδωσαν και πάλι το κτήριο και επέστρεψαν στις αίθουσές τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ