ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών στο CNN Greece: Δολοφονική η επίθεση, ήθελαν να κάψουν άνθρωπο

Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών στο CNN Greece: Δολοφονική η επίθεση, ήθελαν να κάψουν άνθρωπο
EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

«Είχαμε μία επίθεση από αρκετά μεγάλη ομάδα, 60-70, κουκουλοφόρων στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και σε παρακείμενη κλούβα προσαγωγών. Απ’ ότι φαίνεται και από τον αριθμό των ατόμων και από τις επιθετικές διαθέσεις που είχαν και από τον αριθμό των μολότοφ που εκτόξευσαν, η επίθεση ήταν δολοφονική. Ήθελαν στην καλύτερη των περιπτώσεων ή στη χειρότερη να κάψουν άνθρωπο».

Αυτό τόνισε, σε επικοινωνία του με το CNN Greece, o πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών κ. Βασίλης Ντούμας, αναφορικά με την επίθεση με μολότοφ που σημειώθηκε χθες, Δευτέρα, στο Α.Τ. Ομονοίας και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις αστυνομικοί.

Ο κ. Ντούμας διευκρίνισε πως η κατάσταση των τραυματιών δεν εμπνέει καμία ανησυχία, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε: «Υπήρξαν τέσσερις πολύ ελαφρά τραυματίες. Οι τρεις απ’ αυτούς πήγαν στο 401, δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στο σπίτι τους. Ο ένας κρίθηκε λίγο σοβαρότερα, κρατήθηκε για το βράδυ, αλλά δεν κινδυνεύει κανενός η υγεία». Όπως τόνισε ο ίδιος, ο τέταρτος αστυνομικός αναμένεται να λάβει, επίσης, εξιτήριο, άμεσα.

Αναφορικά με την επίθεση ο κ. Ντούμας γνωστοποίησε ότι προκλήθηκαν «ζημιές σε οχήματα της αστυνομίας, σε οχήματα πολιτών, στην εγκατάσταση του αστυνομικού τμήματος και στην κλούβα των προσαγωγών».

Επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας: «Θα πεθάνετε σήμερα» φώναζαν οι κουκουλοφόροι

Ο ίδιος εξέφρασε και την άποψή του σχετικά με τα περιστατικά ανομίας, σημειώνοντας πως «υπάρχει μία αποθράσυνση, μία αίσθηση ελευθεριότητας και ανεξαρτησίας των κουκουλοφόρων να κινούνται στο κέντρο της Αθήνας, διότι δεν υπάρχει ένα πλέγμα αστυνόμευσης, που να τους εμποδίζει, δεν υπάρχει ένα είδος αστυνόμευσης που να αισθάνονται μετά την απειλή της σύλληψης και οι εγκαταστάσεις, επειδή τα τμήματα και οι υπηρεσίες δεν έχουν προσωπικό, είναι αφύλακτες».

Αυτοί είναι οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν στο Α.Τ. Ομόνοιας

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του στο CNN Greece τόνισε πως «όσο δεν θα υπάρχει διάθεση, πρόθεση από την πολιτεία να αστυνομεύσει και να τιμωρήσει αυτά τα φαινόμενα, οι κουκουλοφόροι θα παρελαύνουν στο κέντρο της Αθήνας. Σαν χθες καταργήθηκε από τον κ. Τόσκα η ομάδα ΔΕΛΤΑ, η ομάδα ΔΕΛΤΑ ήταν ακριβώς για τέτοιου είδους επιθέσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ