Ένταση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών: Αποχώρηση Ρουβίκωνα από τη Φιλοσοφική ζητούν οι Πρυτανικές Αρχές
Ένταση επικράτησε το πρωί της Τρίτης στο κτήριο της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, όταν ομάδα περίπου 50 φοιτητών εγκλώβισε καθηγητές μέσα σε αυτό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φοιτητές ζητούσαν την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και να μην υπάρξει απόφαση της Συγκλήτου κατά της παρουσίας του Ρουβίκωνα σε χώρο της Φιλοσοφικής.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Πρυτανικές Αρχές τονίζουν πως καταδικάζουν «τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις και απαιτούν από την εξωπανεπιστημιακή οργάνωση του ΡΟΥΒΊΚΩΝΑ να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή».
«Η καθημερινή εκπαίδευση και εργασία χιλιάδων φοιτητών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μόνιμων εργαζομένων και συμβασιούχων καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στην ακαδημαϊκή δεοντολογία μακριά από εξωτερικές παρεμβάσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.
Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό λόγω τροχαίου - Χαμηλές ταχύτητες σε κέντρο και Αττική Οδό
08:20
Ελληνοτουρκικά: Το τετ α τετ Μητσοτάκη – Φιντάν και το επόμενο ραντεβού στην Άγκυρα
08:20
Οργή στη Μινεάπολη μετά τον θάνατο 37χρονης από πυρά αξιωματικού της ICE – Κατηγορίες για υπέρμετρη βία και πολιτική σύγκρουση (vids)
08:10
Με συμμετοχή ρεκόρ «σφραγίστηκε» από τους μετόχους το deal της συνένωσης ΟΠΑΠ - Allwyn
08:00