Σένγκεν: Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή η πρόταση Αβραμόπουλου
Τη σύσταση της Υπηρεσίας Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (EBCG) θα προτείνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε μία ύστατη προσπάθεια διάσωσης της Συνθήκης Σένγκεν.
Την πρόταση θα παρουσιάσει ο Ευρωπαίος Επίτροπος την ερχόμενη εβδομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Την αποκάλυψη των προθέσεών του έκανε ο Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο», τονίζοντας ότι η νέα υπηρεσία, που θα αντικαταστήσει τη Frontex, θα μπορεί να παρεμβαίνει στα σύνορα χωρίς σχετικό αίτημα από κράτος-μέλος. Η υπηρεσία θα στελεχώνεται «και από τα εθνικά σώματα που είναι αρμόδια για τη διαχείριση των συνόρων».
«Το νόημα είναι να μοιραστούμε τη διαχείριση των εξωτερικών μας συνόρων», τονίζει ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ αναφέρει ότι «επί της ουσίας δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα αποβολής της Ελλάδας από τη Σένγκεν».
Διαβάστε ακόμη:
Μουζάλας - Τόσκας: Ζητούν παρέμβαση Αβραμόπουλου για να μην φύγει η Ελλάδα από Σένγκεν
Συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι για κλοπές στο κέντρο της Αθήνας
21:35
«Η Ουάσινγκτον προκαλεί «ασφυξία» στην ιρανική οικονομία», λέει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ
21:23
Οι λιβελούλες της Ινδίας «δείκτης» οικολογικής καταστροφής αλλά και ελπίδας - Τι δείχνει νέα έρευνα (pics)
21:12
Τραμπ: Απορρίπτω τη νέα πρόταση του Ιράν - Eίναι «απαράδεκτη»
21:05