Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις διαρροές για τα μυστικά κονδύλια
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή τη διαρροή πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο διάθεσης μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.
Η έρευνα ανατέθηκε στην κρατική ασφάλεια προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων.
Η εντολή δόθηκε μετά τη δημοσιoποίηση στον ηλεκτρονικό Τύπο πληροφοριών που περιέχονταν σε σφραγισμένο φάκελος που μετέφερε ο διπλωματικός υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών και ανοίχθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής. H τελευταία ενημέρωση έγινε την 10 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο φάκελος περιείχε τρεις κωδικούς με το συνολικό ποσό που διατέθηκε να φτάνει το 1 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρεται υπήρχαν πληροφορίες για τη διάθεση των κονδυλίων σε ΜΜΕ στα Βαλκάνια αλλά και τη στήριξη Ορθόδοξων Εκκλησιών.
SPONSORED
Λίβανος: Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση εναντίον στρατιωτών στο βόρειο Ισραήλ
21:30
Πιερρακάκης - Μακρόν τα «είπαν» στο Ελιζέ για ανταγωνιστικότητα, επενδύσεις σε άμυνα και τεχνολογία
21:22
Ο Βιμ Βέντερς αποσύρει ταινία του 1975 λόγω σκηνής με γυμνή 13χρονη ηθοποιό
21:13
Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ισότητα αμοιβής γυναικών και ανδρών - 12 ερωταπαντήσεις
21:05