Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις διαρροές για τα μυστικά κονδύλια
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή τη διαρροή πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο διάθεσης μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.
Η έρευνα ανατέθηκε στην κρατική ασφάλεια προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων.
Η εντολή δόθηκε μετά τη δημοσιoποίηση στον ηλεκτρονικό Τύπο πληροφοριών που περιέχονταν σε σφραγισμένο φάκελος που μετέφερε ο διπλωματικός υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών και ανοίχθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής. H τελευταία ενημέρωση έγινε την 10 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο φάκελος περιείχε τρεις κωδικούς με το συνολικό ποσό που διατέθηκε να φτάνει το 1 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρεται υπήρχαν πληροφορίες για τη διάθεση των κονδυλίων σε ΜΜΕ στα Βαλκάνια αλλά και τη στήριξη Ορθόδοξων Εκκλησιών.
SPONSORED
Με «αποφασιστική» απάντηση προειδοποιεί το Ιράν τις ΗΠΑ - Στην κόψη του ξυραφιού οι συνομιλίες
22:38
Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν οι αιτήσεις για το νέο «Ανακαινίζω» - Τα κριτήρια και ο στόχος
22:30
Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης λένε ότι δεν στοχοποίησαν το αεροδρόμιο του Κουβέιτ
22:22
Νέα ανατροπή στην υπόθεση Mango: Τι υποστηρίζει ο γιος του Ισάκ Άντικ για την υγεία του πατέρα του
22:15