Πρεσβεία ΗΠΑ: Προσβολή στην μνήμη των νεκρών Αμερικανών ενδεχόμενη αποφυλάκιση Ξηρού
Την αντίδραση της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προκάλεσε το αίτημα αποφυλάκισης του καταδικασθέντα σε πέντε φορές ισόβια για συμμετοχή στην οργάνωση «17 Νοέμβρη», Σάββα Ξηρού.
Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του επίσημου λογαριασμού της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Twitter, «μια απόφαση να βρεθεί εκτός φυλακής ο Σάββας Ξηρός πριν εκτίσει την ποινή του, όπως αυτή επιβλήθηκε από το ελληνικό δικαστικό σύστημα, θα ήταν μια κακή υπηρεσία στη μνήμη των μελών της Αμερικανικής αποστολής που σκότωσε και των οικογενειών τους».
Υπενθυμίζεται ότι ο Σάββας Ξηρός αιτείται την υφ’ όρον απόλυση κατά το άρθρο 110Α του Ποινικού Κώδικα, επικαλούμενος 98% αναπηρία «η οποία προκύπτει από ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ και ισχύει εφ’ όρου ζωής» σύμφωνα με τη συνήγορό του Άννυ Παπαρρούσου.
Γιατί κάποιοι άνθρωποι μπορούν να σφυρίξουν και κάποιοι όχι; Οι επιστήμονες απαντούν
09:00
Κυβερνοεπίθεση από Ιρανούς χάκερ έθεσε εκτός λειτουργίας μονάδα παραγωγής ενέργειας στη Βρετανία
08:51
To Genesis GV90 είναι πολυτελές και τεράστιο σε όλα του - Ακόμα και στη μπαταρία του
08:42
Μόλις ένα άσχημο κάψιμο από τον ήλιο αρκεί για να αλλάξει την υγεία μας για πάντα, σύμφωνα με μελέτη
08:30