Διάσωση 36 μεταναστών στην Αλεξανδρούπολη
Συνολικά 36 μετανάστες περισυνέλεξε και διέσωσε την Παρασκευή, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος - ΕΛ.ΑΚΤ, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του λιμένα «Μάκρης» Αλεξανδρούπολης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για 10 άνδρες, 10 γυναίκες και δεκαέξι ανήλικους, κατά δήλωσή τους υπηκόους Αφγανιστάν, οι οποίοι εντοπίστηκαν από αλιευτικό σκάφος να επιβαίνουν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους, με τη συνδρομή και άλλου περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη σε ασφαλή περισυλλογή και διάσωση τους. Όλοι θα μεταφερθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο, στο βόρειο τμήμα του νομού Έβρου.
SPONSORED
Αγωνία για Έρικσεν: Κατέρρευσε στο φιλικό Δανία-Ουκρανία - Το 2021 υπέστη ανακοπή καρδιάς
21:12
Απορρίφθηκε η έφεση του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Τζαφάρ Παναχί από το Ιράν
21:02
Δημοσκοπήσεις Marc και Palmos: Από 28,1% έως 30,8% η ΝΔ - Σταθερά δεύτερο κόμμα η ΕΛΑΣ του Τσίπρα
20:50
Δεν βρίσκουν εργαζόμενους για σεζόν - Περισσότερες από 80.000 κενές θέσεις εργασίας
20:39