Στα Βαρέα και Ανθυγιεινά οι εργαζόμενοι στις προβλήτες 2 και 3 στο λιμάνι του Πειραιά
Στο καθεστώς Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, εντάσσονται οι εργαζόμενοι στους Σταθμούς Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες 2 και 3 του Λιμένος Πειραιώς.
Η απόφαση ελήφθη από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ αφού είχε προηγηθεί θετική εισήγηση από την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με το υπ΄αριθμ.3113.10-12/55573/18/20-7-2018 έγγραφο που είχε αποσταλεί στην Διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η ηγεσία του Υπουργείου, είχε γνωμοδοτήσει ότι οι προβλήτες 2 και 3 αποτελούν χερσαία λιμενική ζώνη και, κατά συνέπεια, οι εργαζόμενοι σε αυτές θα πρέπει να εντάσσονται στο ασφαλιστικό καθεστώς εργασίας των εργαζομένων στους λιμένες.
Της γνωμοδότησης του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ακολούθησε η θετική εισήγηση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Η απόφαση της διοίκησης του ΕΦΚΑ έχει αναδρομικό χαρακτήρα και ισχύει από τον Αύγουστο του 2018.
Η χρονιά στην τηλεόραση: Οι 10 σειρές που καθόρισαν το 2025 στο παγκόσμιο streaming
14:59
Πώς έγινε η τραγωδία με τον 7χρονο στη Ροδόπη - Από ξυλόσομπα στο παιδικό δωμάτιο ξεκίνησε η φωτιά (vid&pics)
14:46
Πάτρα: Στο νοσοκομείο 14χρονος και 16χρονος λόγω μέθης - Χειροπέδες στους γονείς τους
14:33
Επιχείρηση διάσωσης 38 μεταναστών στο Φαρμακονήσι - Αγνοείται ανήλικη
14:21