ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ένταση μεταξύ πολιτών και ΜΑΤ στο πάρκο Γεωργιάδη

Κρήτη: Ένταση μεταξύ πολιτών και ΜΑΤ στο πάρκο Γεωργιάδη
FACEBOOK

«Εμπόλεμη ζώνη» θύμιζε το μεσημέρι της Τετάρτης το πάρκο Γεωργιάδη, στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου δημιουργήθηκε ένταση με εξαγριωμένους πολίτες και άντρες των ΜΑΤ.

Ο δήμος Ηρακλείου επιμένει να προχωρήσει στην ανάπλαση του πάρκου, ωστόσο οι «Φυλές του πάρκου» απαντούν ότι παραμένει ασαφής η τύχη 92 δέντρων με αποτέλεσμα να έχει ξεσπάσει «πόλεμος» ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Έντονο ήταν το σκηνικό έντασης, με πετροπόλεμο και κυνηγητό της αστυνομίας σε κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, οι οποίοι έκλεισαν για λίγο, με αποτέλεσμα να επικρατήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο.

mat7

Όλα ξεκίνησαν όταν οι μπουλντόζες έκαναν την εμφάνισή τους το μεσημέρι και εμποδίστηκαν από τους διαμαρτυρόμενους. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν στην αρχή της λεωφόρου Δημοκρατίας, όπου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, έχοντας απέναντί του διμοιρία των ΜΑΤ.

mat2

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το neakriti.gr, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να περάσουν χειροπέδες σε διαμαρτυρόμενο με αποτέλεσμα να επικρατήσουν σκηνές απείρου κάλλους αφού ο νεαρός εθεάθη να διαφεύγει με τις χειροπέδες.

mat6

ΔΗΜΟΦΙΛΗ