Πέθανε ο Νίκος Κούρος, ο «φαρμακοποιός» της σειράς «Ρετιρέ»
Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο ηθοποιός Νίκος Κούρος, που έγινε ευρέως γνωστός από τον ρόλο του φαρμακοποιού στη σειρά του Mega «Ρετιρέ».
Ο Νίκος Κούρος γεννήθηκε στη Χαλκίδα και σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πιάνο και τραγούδι στο «Ωδείο Αθηνών» και θέατρο στη δραματική σχολή του «Ελληνικού Ωδείου».
Η πρώτη του θεατρική εμφάνιση ήταν το 1957, με το θίασο Άννας Λώρη - Άλκη Παπά στο θέατρο «Διονύσια», Καλλιθέα), ενώ ήταν για αρκετά χρόνια μέλος του Θεάτρου Τέχνης-Κάρολος Κουν και αργότερα μεταπήδησε σε άλλους θιάσους.
Εκτός από το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, εργάστηκε ως εκφωνητής θεατρικών και λογοτεχνικών εκπομπών και ως πολιτικός σχολιαστής στο Ελληνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας (1954-1957), ενώ ασχολήθηκε με τη σκηνοθεσία και τη λογοτεχνία. Ο Νίκος Κούρος είχε εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές με τελευταία το «Κέρχνος λόγος και λόγος λιγύς».
Η κηδεία του ηθοποιού θα γινει αύριο Πέμπτη στις 15:00, στο Παλαιό Φάληρο.
SPONSORED
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο Πρίγκιπας Χάρι γιορτάζουν τα πέμπτα γενέθλια της Λίλιμπετ – Οι νέες φωτογραφίες
09:30
Χειροπέδες σε 62χρονο για πορνογραφία ανηλίκων - Βρέθηκαν στο σπίτι του εκατοντάδες βίντεο
09:27
Η BMW M2 έγινε και τετρακίνητη!
09:25
Χανιά: Βουτιά θανάτου για 40χρονο από μπαλκόνι του νοσοκομείου που πήγε για εξετάσεις
09:24