ΕΛΛΑΔΑ

«Έστειλε 2,5 εκατ. στο εξωτερικό»: Τι αποκάλυψε πρόσωπο-κλειδί για την υπόθεση Παπαντωνίου

«Έστειλε 2,5 εκατ. στο εξωτερικό»: Τι αποκάλυψε πρόσωπο-κλειδί για την υπόθεση Παπαντωνίου
EUROKINISSI

Πλουσιότερος κατά 2,5 εκατομμύρια ευρώ έγινε ο Γιάννος Παπαντωνίου μέσα σε δύο μόλις χρόνια, όπως προκύπτει από την αποκαλυπτική απολογία που έδωσε ενώπιον των ανακριτών κατά της Διαφθοράς άνθρωπος-κλειδί στην υπόθεση, ο ενδιάμεσος επιχειρηματίας και φίλος του πρώην υπουργού που είχε αναλάβει να μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό για λογαριασμό του. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας, ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων, υποστήριξε καταρχάς ότι τα χρήματα πίστευε πως προέρχονται από νόμιμα έσοδα του κ. Παπαντωνίου και όχι από «μίζες».

Εκείνη την περίοδο που τον γνώρισε ήταν άλλωστε όπως είπε ένας επιτυχημένος πολιτικός και πίστευε ότι ήταν και ένας έντιμος και σωστός άνθρωπος. Ο ίδιος, όπως είπε δεν έλαβε καμία αμοιβή, διότι έκανε μία εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε, με αποτέλεσμα να βρεθεί μπλεγμένος μετά από χρόνια χωρίς να ευθύνεται.

Μέσα σε δύο χρόνια 2002-2003, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ομολόγησε ότι έλαβε τμηματικά από τον Γιάννο Παπαντωνίου 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά.

Τα χρήματα αυτά, όπως αποκάλυψε ο επιχειρηματίας τα παραλάμβανε σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από το σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά.

Στη συνέχεια πραγματοποιούνταν καταθέσεις σε μικρά ποσά σε τράπεζα των Βορείων Προαστίων. Στη συνεχεία τα χρηματικά ποσά «έφευγαν» με προορισμό την Ελβετία όπου κατέληγαν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ