ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η μαρτυρία «κλειδί» και η διαδρομή του «μαύρου χρήματος»

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η μαρτυρία «κλειδί» και η διαδρομή του «μαύρου χρήματος»
EUROKINISSI

«Κλειδί» στην εξέλιξη της υπόθεσης Παπαντωνίου αποδείχθηκε η αποκαλυπτική απολογία ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς του επιχειρηματία και φίλου του πρώην υπουργού που είχε αναλάβει να μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό για λογαριασμό του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας, ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων, υποστήριξε καταρχάς ότι τα χρήματα, 2,5 εκατομμύρια ευρώ, πίστευε πως προέρχονται από νόμιμα έσοδα του κ. Παπαντωνίου και όχι από «μίζες».

Εκείνη την περίοδο που τον γνώρισε ήταν άλλωστε όπως είπε ένας επιτυχημένος πολιτικός και πίστευε ότι ήταν και ένας έντιμος και σωστός άνθρωπος. Ο ίδιος, όπως είπε δεν έλαβε καμία αμοιβή, διότι έκανε μία εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε, με αποτέλεσμα να βρεθεί μπλεγμένος μετά από χρόνια χωρίς να ευθύνεται.

Μέσα σε δύο χρόνια 2002-2003, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ομολόγησε ότι έλαβε τμηματικά από τον Γιάννο Παπαντωνίου 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά.

Τα χρήματα αυτά, όπως αποκάλυψε ο επιχειρηματίας τα παραλάμβανε σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από το σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά.

Στη συνέχεια πραγματοποιούνταν καταθέσεις σε μικρά ποσά σε τράπεζα των Βορείων Προαστίων. Στη συνέχεια τα χρηματικά ποσά «έφευγαν» με προορισμό την Ελβετία όπου κατέληγαν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ