Η καταστροφή από ψηλά: Δορυφορικές εικόνες από τη φωτιά στη Σιθωνία
Την επέκταση του καπνού από την πυρκαγιά στη Σιθωνία δείχνει φωτογραφία του δορυφόρου Aqua, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το meteo.gr του Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Όπως φαίνεται στην εικόνα που αναρτήθηκε στο Twitter, ο καπνός από την πυρκαγιά έχει φτάσει πλέον έως τη Νότια Εύβοια.
Ενισχυμένες είναι οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν στη μεγάλη φωτιά που είναι σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης στη Σιθωνία Χαλκιδικής.
Σε επικοινωνία του με το CNN Greece νωρίτερα σήμερα, ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρρίσης Ντέμπλας, έκανε λόγο για μία ανεξέλεγκτη πυρκαγιά.
«Η φωτιά είναι μεγάλη, ανεξέλεγκτη. Φυσάει πολύ δυνατός άνεμος. Επιχειρούν αυτή την ώρα και ενάερια μέσα και επίγεια. Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση», είπε ο κ. Ντέμπλας, ο οποίος έχει μεταβεί στην περιοχή όπου μαίνεται το μέτωπο.
Ερωτώμενος αν υπάρχει εντολή εκκένωσης κάποιου οικισμού ο ίδιος τόνισε πως προς το παρόν δεν έχει υπάρξει τέτοια εντολή, ωστόσο, έχουν ειδοποιηθεί ορισμένοι κάτοικοι του οικισμού του Κάμπου να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για προληπτικούς, όμως, λόγους.
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σήμερα ο Νίκος Δένδιας
11:03
Η JTI Hellas δίνει μπόνους έως 3 μισθούς και 20 εβδομάδες επιπλέον γονικής άδειας στους εργαζόμενους της
11:00
Πώς να αποκτήσεις διεθνές πτυχίο στην Ελλάδα με μειωμένα δίδακτρα!
10:53
Αρχή Ελέγχου της Αγοράς: Στο «μικροσκόπιο» πάνω από 100 εταιρείες τροφίμων για τήρηση του μεικτού περιθωρίου κέρδους
10:51