Σεισμός Ζάκυνθος: Ήταν ο κύριος σεισμός, λένε Λέκκας και Χουλιάρας
«Σιγά- σιγά αποσβένεται το φαινόμενο» τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, αναφερόμενος στον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στη Ζάκυνθο.
Ο κ. Λέκκας, που μεταβαίνει σήμερα στην Ζάκυνθο, επικεφαλής κλιμακίου επιστημόνων, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου ισχυρού μετασεισμού τις επόμενες ώρες μεγέθους 5 ως 5,5 Ρίχτερ, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Δυο μετασεισμοί 5,1 και 5,2 Ρίχτερ, αλλά και άλλοι 10 πάνω από 4 Ρίχτερ έχουν ακολουθήσει τον σεισμό 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη 1:54 τα ξημερώματα με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 44 χλμ Ν-ΝΔ της Ζακύνθου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας.
Ο κ. Χουλιάρας σημείωσε ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό ενώ δεν απέκλεισε έναν νέο μετασεισμό 5-5,5 Ρίχτερ τις επόμενες ώρες. Κάτι που συνήθως γίνεται όπως είπε στους σεισμούς του Ιονίου .
Ρωσία: Μια 28χρονη πέθανε από πανώλη στη Σιβηρία
11:11
Οι νέοι κανόνες για τους servicers ξεκαθαρίζουν το τοπίο των οφειλών - Όλος ο «φάκελος» με μια ματιά
11:03
Σε σοβαρή κατάσταση και διασωληνωμένη νοσηλεύεται η Κρίστα Πάικ μετά την αποτυχημένη εκτέλεσή της
10:51
Σαφές μήνυμα Μητσοτάκη για Γλυπτά Παρθενώνα: «Δεν αναγνωρίζουμε ξένη κυριαρχία»
10:50