ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Ζάκυνθος: Νέα βίντεο από τη στιγμή που ο Εγκέλαδος χτύπησε το νησί

Σεισμός Ζάκυνθος: Νέα βίντεο από τη στιγμή που ο Εγκέλαδος χτύπησε το νησί
EUROKINISSI/ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Η ταραχή που πήραν μέσα στη νύχτα οι κάτοικοι της Ζακύνθου και όχι μόνο, από το σεισμό των 6,4 Ρίχτερ, φαίνεται μέσα από τις εικόνες που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας, σε μίνι μάρκετ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε στη 01:54 και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 44 χιλιόμετρα νότια - νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 280 χλμ. δυτικά - νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Δείτε τα βίντεο:

Σεισμός Ζάκυνθος: Δεκάδες μετασεισμοί μετά τα 6,4 Ρίχτερ

Ζημιές σε όλο το νησί

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί πολιτών από το χτύπημα του Εγκέλαδου. Υλικές ζημιές έχουν υποστεί κτήρια σε όλο το νησί.

Η πόλη για αρκετή ώρα μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση «βυθίστηκε» στο σκοτάδι λόγω προβλήματος στο δίκτυο της ΔΕΗ στην πόλη της Ζακύνθου και συγκεκριμένα στο κέντρο (21ης Μαΐου). Η βλάβη αποκαταστάθηκε λίγα λεπτά μετά σε όλη σχεδόν τη Ζάκυνθο.

Στο λιμάνι της Ζακύνθου έχουν απομακρυνθεί όλα τα οχήματα, καθώς ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε σημαντική καθίζηση στον τραπεζοειδή του λιμανιού.

Παράλληλα, στο λιμάνι του Αγίου Σώστη, που βρίσκεται πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, διαπιστώθηκαν ζημιές στην προβλήτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ