ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στο Πολυτεχνείο – Πέτρες και μολότοφ από κουκουλοφόρους

Επεισόδια στο Πολυτεχνείο – Πέτρες και μολότοφ από κουκουλοφόρους
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Ένταση, πετροπόλεμος και χημικά συνθέτουν το σκηνικό στο κέντρο της Αθήνας μετά το τέλος της πορείας των μαθητών.

Κουκουλοφόροι που φέρονται να πρωταγωνίστησαν νωρίτερα και στα επεισόδια στο Σύνταγμα, κινήθηκαν προς τα Εξάρχεια και με ορμητήριο το Πολυτεχνείο εξαπέλυσαν επιθέσεις προς τις αστυνομικές δυνάμεις στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων.

Νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια στο περιθώριο του μαθητικού συλλαλητηρίου που έγινε στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο λύκειο.

Η ένταση ξέσπασε στο Σύνταγμα, όταν άτομα που βρίσκονταν εντός της πορείας των μαθητών πέταξαν μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Στη συνέχεια, επεισόδια σημειώθηκαν και στη λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Όπως έγινε γνωστό, άγνωστοι πέταξαν πέτρες και σίδερα στις αστυνομικές δυνάμεις.

Το μαθητικό συλλαλητήριο ξεκίνησε από τα Προπύλαια και ακολούθησε πορεία προς το κέντρο της Αθήνας. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο.

Με κεντρικό σύνθημα «αγωνιζόμαστε για σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει», μαθητές από γυμνάσια και λύκεια σε Αθήνα και Πειραιά διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στο Λύκειο που σχεδιάζει η κυβέρνηση, καθώς όπως υποστηρίζουν κάνουν το σχολείο «ακόμα πιο εξοντωτικό».

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, η αστυνομία προχώρησε σε μια προσαγωγή, ενώ διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία στις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ