ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις για τις φετινές άδειες απόσταξης
Οι απαιτούμενες βεβαιώσεις καθώς και τα παραστατικά που θα πρέπει να έχουν οι αμβυκούχοι για το νόμιμο των διαδικασιών της απόσταξης αναφέρονται σε εγκύκλιο που εκδόθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η εγκύκλιος με θέμα «Παροχή οδηγιών για τη χορήγηση αδειών απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών» η μέγιστη διάρκεια της απόσταξης δεν θα μπορεί να είναι μεγαλύτερη των οκτώ 24ώρων.
Επίσης για τον υπολογισμό της ποσότητας των στεμφύλων που δύναται να επιστραφούν στον ενδιαφερόμενο αμπελοκαλλιεργητή, επισημαίνει ότι δεν δύναται τα υπερβαίνουν τα 5.486 χιλιόγραμμα.
Παράλληλα, υπογραμμίζεται πως στην περίπτωση που έχει πραγματοποιηθεί παραγωγή οίνου σε ποσότητα μη υπερβαίνουσα τα 1.000 λίτρα, με αντίστοιχη ποσότητα σταφυλιών μη υπερβαίνουσα τα 1.700 χιλιόγραμμα, από τον ίδιο τον αμπελοκαλλιεργητή, για την ιδία αυτού κατανάλωση (σ.σ. όπως ορίζει ο ευρωπαϊκός κανονισμός), η εγκύκλιος διευκρινίζει ότι η ποσότητα των αντιστοίχως, από την εν λόγω κατεργασία, λαμβανομένων στεμφύλων και η ποσότητα των στεμφύλων που θα επιστραφεί από το οινοποιείο δεν μπορεί να υπερβαίνει την ποσότητα των στεμφύλων που αντιστοιχεί στο σύνολο των αντιστοίχων ποσοτήτων σταφυλιών και υπό τον περιορισμό βεβαίως της κατά τα ανωτέρω ανώτατης ποσότητας στεμφύλων που δύναται να αποσταχθεί (σ.σ. δηλαδή τα 5.486 χιλιόγραμμα στεμφύλων).
Η Ρένα Δούρου νέα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Εξελέγη με επτά ψήφους υπέρ και ένα λευκό
11:13
Lili Drogerie: Το σπριντ των Σέρβων στην Ελλάδα και οι υποχρεωτικές «ενέσεις»
11:03
Μητσοτάκης: Η έκθεση για το Κράτος Δικαίου, η καλύτερη απάντηση στην αντιπολιτευτική προπαγάνδα
10:52
Μπλε καβούρι: Το ξενικό είδος που γίνεται νόστιμος μεζές - Από την Ερυθρά Θάλασσα στην Ελλάδα
10:41