ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις για τις φετινές άδειες απόσταξης
Οι απαιτούμενες βεβαιώσεις καθώς και τα παραστατικά που θα πρέπει να έχουν οι αμβυκούχοι για το νόμιμο των διαδικασιών της απόσταξης αναφέρονται σε εγκύκλιο που εκδόθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η εγκύκλιος με θέμα «Παροχή οδηγιών για τη χορήγηση αδειών απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών» η μέγιστη διάρκεια της απόσταξης δεν θα μπορεί να είναι μεγαλύτερη των οκτώ 24ώρων.
Επίσης για τον υπολογισμό της ποσότητας των στεμφύλων που δύναται να επιστραφούν στον ενδιαφερόμενο αμπελοκαλλιεργητή, επισημαίνει ότι δεν δύναται τα υπερβαίνουν τα 5.486 χιλιόγραμμα.
Παράλληλα, υπογραμμίζεται πως στην περίπτωση που έχει πραγματοποιηθεί παραγωγή οίνου σε ποσότητα μη υπερβαίνουσα τα 1.000 λίτρα, με αντίστοιχη ποσότητα σταφυλιών μη υπερβαίνουσα τα 1.700 χιλιόγραμμα, από τον ίδιο τον αμπελοκαλλιεργητή, για την ιδία αυτού κατανάλωση (σ.σ. όπως ορίζει ο ευρωπαϊκός κανονισμός), η εγκύκλιος διευκρινίζει ότι η ποσότητα των αντιστοίχως, από την εν λόγω κατεργασία, λαμβανομένων στεμφύλων και η ποσότητα των στεμφύλων που θα επιστραφεί από το οινοποιείο δεν μπορεί να υπερβαίνει την ποσότητα των στεμφύλων που αντιστοιχεί στο σύνολο των αντιστοίχων ποσοτήτων σταφυλιών και υπό τον περιορισμό βεβαίως της κατά τα ανωτέρω ανώτατης ποσότητας στεμφύλων που δύναται να αποσταχθεί (σ.σ. δηλαδή τα 5.486 χιλιόγραμμα στεμφύλων).
Θεμιστοκλέους: «Το ΕΣΥ έχει σήμερα περισσότερο προσωπικό που είχε ποτέ»
09:38
Ταξιδιωτικές τάσεις: Πώς διαλέγουν προορισμό διακοπών οι Έλληνες - 1 στους 2 χρησιμοποιούν AI
09:30
Old grace κοσμοπολιτισμός και πίτσα με θέα το ηλιοβασίλεμα στο νησί που ποτέ δεν κοιμάται
09:30
Κέρκυρα: Μοιραία εκδρομή για ηλικιωμένο τουρίστα - Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του
09:20