Σεισμός Ζάκυνθος: Μη κατοικήσιμα 120 κτήρια
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ελέγχων των κτιρίων που επλήγησαν από τον μεγάλο σεισμό της 26ης Οκτωβρίου των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ζακύνθου και της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, ο αριθμός των κτηρίων που χαρακτηρίστηκαν ως μη κατοικήσιμα ήταν 120 από τα 250 που έχουν εξεταστεί. Ο έλεγχος έχει ξεκινήσει από το απόγευμα της Παρασκευής που έγινε ο σεισμός και τα κλιμάκια αποτελούνται από μηχανικούς και αρχιτέκτονες της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΔΑΕΦΚ).
Ο αριθμός των κτισμάτων που έχουν υποστεί ζημιές είναι μεγάλος και σύμφωνα με πληροφορίες τα πιο σοβαρά προβλήματα έχουν εντοπιστεί σε κτίρια στις περιοχές Καλαμάκι, Λαγανάς, Λιθακιά, Κερί, Μαχαιράδο, Λαγοπόδο.
Αναλυτικά οι αργίες του 2026 - Πότε πέφτουν Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα
00:30
Περιορισμούς στην πρόσβαση ανηλίκων κάτω των 16 ετών στα social media εξετάζει η Γερμανία
23:57
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνά τις πρακτικές της Netflix - Σε κίνδυνο η εξαγορά της Warner Bros
23:47
Reuters: Οι ΗΠΑ στοχεύουν σε ειρηνευτική συμφωνία Ουκρανίας - Ρωσίας τον Μάρτιο και άμεσα εκλογές
23:44