ΕΛΛΑΔΑ

Αρχηγός αλβανικής αστυνομίας για υπόθεση Κατσίφα: Δεν υπάρχει βίντεο

Αρχηγός αλβανικής αστυνομίας για υπόθεση Κατσίφα: Δεν υπάρχει βίντεο

Διέψευσε κατηγορηματικά ο αρχηγός της αλβανικής Αστυνομίας στο κλιμάκιο των Ελλήνων αξιωματικών που πήγε στη γειτονική χώρα, την ύπαρξη βίντεο από την αλβανική αστυνομία που να έχει καταγράψει το αιματηρό περιστατικό με τον 35χρονο ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Τρεις ώρες διήρκεσε η συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας με τον αρχηγό της αλβανικής αστυνομίας, με τους Έλληνες αστυνομικούς να ρωτούν να μάθουν με κάθε λεπτομέρεια πώς ακριβώς έγινε το περιστατικό.

Ο Αλβανός αρχηγός, τούς επανέλαβε ότι δεν είχε καμία σχέση η ύψωση της ελληνικής σημαίας και ότι η αλβανική αστυνομία κινητοποιήθηκε όταν ο 35χρονος άρχισε να πυροβολεί περιπολικά. Η ελληνική αντιπροσωπεία εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στη δικογραφία ενώ επέμειναν στο εάν η χρήση όπλων από την πλευρά των Αλβανών αστυνομικών ήταν μέσα στα νόμιμα πλαίσια.

Η άλλη πλευρά απάντησε ότι η χρήση όπλων έγινε κάτω από απαραίτητες προϋποθέσεις και σύμφωνα με τον νόμο.

Τέλος, οι Έλληνες αξιωματικοί ζήτησαν από τον Αλβανό αρχηγό να τελειώσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα οι διαδικασίες για να δοθεί η σορός του 35χρονου στην οικογένειά του.

Ο Αλβανός αρχηγός διαβεβαίωσε ότι αν και είναι θέμα της εισαγγελίας, θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα η σορός του 35χρονου να παραδοθεί στην οικογένειά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ