ΕΛΛΑΔΑ

Ιερός Σύνδεσμoς Κληρικών Ελλάδος: Εάν ψηφιστεί η συμφωνία στην ιεραρχία, θα κινηθούμε νομικά

Ιερός Σύνδεσμoς Κληρικών Ελλάδος: Εάν ψηφιστεί  η συμφωνία στην ιεραρχία, θα κινηθούμε νομικά
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Την έντονη ενόχλησή του σχετικά με τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, εξέφρασε ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σελλής, πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος.

«Η θέση μας είναι ότι όλα έγιναν εν κρυπτώ και παραβύστω. Δεν γνωρίζαμε παντελώς τίποτα. Ήταν κεραυνός εν αιθρία αν και απ΄ότι μάθαμε εκ των υστέρων αυτά είχαν εδώ και καιρό μελετηθεί και τακτοποιηθεί», τόνισε σχολιάζοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις και υπογράμμισε πως επιθυμεί παραμονή στο προηγούμενο καθεστώς.

«Εμείς θέλουμε να παραμείνουμε στο παλαιό καθεστώς της μισθοδοσίας. Δεν καταλαβαίνουμε αυτή τη διαφορά. Γιατί να παίρνουμε το επίδομα και να μην γίνεται η πληρωμή όπως γινόταν μέχρι τώρα, τι διαφορά υπάρχει;»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σελλής απαρίθμησε μία σειρά από τομείς που επηρεάζονται από τη συμφωνία, διερωτώμενος για το τι θα συμβεί από δω και στο εξής. Χαρακτηριστικά είπε: «Δημιουργείται το θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Δεν θα υπάρχει συνταξιοδότηση; Πού θα αποδίδονται οι εισφορές; Εμείς κάναμε αγώνα για να έχουμε ενιαίο ταμείο».

Εξέφρασε τη θέλησή του να μην ψηφιστεί η συμφωνία από την ιεραρχία, ωστόσο, προειδοποίησε πως αν αυτό συμβεί θα κινηθεί η νομική διαδικασία.

«Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα ψηφιστεί στην ιεραρχία. Εάν ψηφιστεί στην ιεραρχία ο νόμος αυτός τον οποίο ο Μακαριότατος μόνος του αποφάσισε, τότε θα κινηθούμε νομικά για την αποκατάσταση της πραγματικότητας, όπως ήταν πριν».

«Εμείς, που είμαστε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, δεν ερωτηθήκαμε. Ο τρόπος ο οποίος γίνεται δεν είναι ο πιο σωστός. Θα περιμένουμε να συνεδριάσει η ιεραρχία», είπε επαναλαμβάνοντας, τη δυσφορία του σχετικά με ότι δεν υπήρξε ενημέρωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ