ΕΛΛΑΔΑ

Αποστολή CNN Greece: Στους Βουλιαράτες η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Αποστολή CNN Greece: Στους Βουλιαράτες η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Μέσα σε κλίμα οδύνης και θρήνου έφτασε λίγο μετά τις 16.30 η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο σπίτι της οικογένειας του στους Βουλιαράτες, όπου βρίσκεται ο απεσταλμένος του CNN Greece Κώστας Πλιάκος και μεταδίδει όλες τις εξελίξεις.

Η σορός του 35χρονου ήταν τυλιγμένη με την ελληνική σημαία, ενώ έξω από το σπίτι τον περίμεναν οι γονείς, πλήθος συγγενών και φίλων για να τον αποχαιρετήσουν και να θρηνήσουν τον τόσο πρόωρο και άδικο χαμό του.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα τελεστεί το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ αναμένεται να φτάσουν στους Βουλιαράτες αυτοκίνητα και πούλμαν από την Ελλάδα.

Ο πατέρας του 35χρονου δήλωσε στο CNN Greece θυμωμένος και προβληματισμένος τόσο για την άδικη, όπως τη χαρακτήρισε, δολοφονία του παιδιού του, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η οικογένεια από τις αλβανικές αρχές, πρώτον για τη μεγάλη καθυστέρηση στην παράδοση της σορού και δεύτερον για την «σχεδόν καταδρομική επιχείρηση» στο σπίτι τους, κατά την οποία του «έβαλαν το όπλο στον κρόταφο».

Η οικογένεια του 35χρονου παρέλαβε τελικά αργά χθες το βράδυ τη σορό του από το νεκροτομείο των Τιράνων, δέκα ημέρες μετά το θάνατό του κατά τη διάρκεια επεισοδίου με τις αλβανικές ειδικές δυνάμεις.

Στο χωριό έχουν ήδη φτάσει συγγενείς και φίλοι από την Αθήνα και άλλες περιοχές της Ελλάδας προκειμένου να συμπαρασταθούν στην οικογένεια, ενώ λαμβάνονται και μέτρα ασφαλείας για την κηδεία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλβανικές Αρχές εκφράζουν ανησυχία για ενδεχόμενα επεισόδια.

Η κηδεία θα τελεστεί αύριο το μεσημέρι με ηπειρώτικα μοιρολόγια, κατά την παράδοση, ενώ τα έξοδα θα καλυφθούν με έξοδα του Δήμου Δρόπολης, όπως είπε στο CNN Greece ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Μάνος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ