ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες: Αθλητές προμήθευαν με αναβολικά μεγάλη σπείρα

Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες: Αθλητές προμήθευαν με αναβολικά μεγάλη σπείρα
Ελληνική Αστυνομία

Αθλητές που έπαιρναν μέρος σε αγώνες bodybuilding στην Ελλάδα και το εξωτερικό, φέρεται να προμήθευαν με αναβολικά τα μέλη της σπείρας που εξάρθρωσε η οικονομική αστυνομία.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται συγκεκριμένοι αγώνες και συνομιλίες αθλητών με ηγετικά στελέχη της σπείρας όπου αποτυπώνεται η ζήτηση για αναβολικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετές φορές οι αθλητές επικοινωνούσαν με τα μέλη της συμμορίας για να τους αναφέρουν συμπτώματα και παρενέργειες από τα αναβολικά.

Μάλιστα σε μια τέτοια περίπτωση, κατηγορούμενος καθησυχάζει τον αθλητή λέγοντας του ότι τα σκευάσματα αυτά προκαλούν παγκοσμίως τέτοιες παρενέργειες και ταυτόχρονα του χορηγεί άλλο φαρμακευτικό σκεύασμα για να αντιμετωπίσει τις παρενέργειες!

Σε μια άλλη περίπτωση και πάλι αθλητής μετά από χρήση αναβολικών επικοινωνεί με το κύκλωμα και τους αναφέρει ότι «δεν μπορεί να κουνήσει το πόδι του εξαιτίας των σκευασμάτων» και ο κατηγορούμενος του απαντά ότι θα του στείλει άλλο σκεύασμα!

Οι απαγορευμένες ουσίες που έφερναν από το εξωτερικό ήταν κυρίως τεστοστερόνη και ανθρώπινη αυξητική ορμόνη ενώ διακινούσαν παράνομα και φαρμακευτικό σκεύασμα το οποίο χορηγείται μετά από ιατρική συνταγή για στυτική δυσλειτουργία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ