ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος της Αττικής που αγοράζει οικόπεδα για να επενδύσει στο πράσινο

Ο Δήμος της Αττικής που αγοράζει οικόπεδα για να επενδύσει στο πράσινο
EUROKINISSI/ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στην απευθείας αγορά ενός ακόμη πακέτου οικοπέδων (περί τις 15 ιδιοκτησίες), προκειμένου οι χώροι να παραμείνουν ανοιχτοί και κοινόχρηστοι για τους δημότες, προχωρά ο δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την αγορά στην περιοχή των Ηπειρώτικων αυτή τη φορά, με εισήγηση της δημοτικής αρχής.

«Η μέθοδος της απευθείας αγοράς επελέγη διότι όλα τα συγκεκριμένα ακίνητα είχαν αποχαρακτηριστεί από την κοινόχρηστη δέσμευσή τους, ήταν επιλέξιμα για οικοδομική άδεια, άρα ανά πάσα στιγμή κινδύνευαν να χτιστούν. Με γρήγορες κινήσεις ο Δήμος ήρθε σε πρώτη επαφή με τους ιδιοκτήτες για να ακολουθήσει η απόφασή του δημοτικού συμβουλίου, η οποία άνοιξε τον δρόμο για την οριστική συμφωνία ώστε οι χώροι να περάσουν στην κυριότητα του Δήμου, να περάσουν στην ιδιοκτησία όλων των δημοτών», σημειώνεται.

«Με την χρηστή οικονομική διαχείριση που εφαρμόσαμε από την αρχή της θητείας μας καταφέραμε να αναστρέψουμε πλήρως την εικόνα του δημοτικού ταμείου και να μπορέσουμε να καταστήσουμε τον Δήμο εύρωστο. Ένα Δήμο που μπορεί και επενδύει στο μέλλον. Και ποια καλύτερη επένδυση από τα έργα που γίνονται τα τελευταία χρόνια παντού στην πόλη, από την αγορά ελεύθερων χώρων για να παραμείνουν ελεύθεροι, πηγές πρασίνου και ζωής για τις μελλοντικές γενιές της πόλης», σχολιάζει ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ