ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθεροι οι 12 Έλληνες ομογενείς που είχαν προσαχθεί από την αλβανική αστυνομία

Ελεύθεροι οι 12 Έλληνες ομογενείς που είχαν προσαχθεί από την αλβανική αστυνομία
EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ

Περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής (9/11) αφέθηκαν ελεύθερα τα 12 άτομα που είχαν προσαχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες το μεσημέρι της Πέμπτης.

Συνολικά τα μέλη της ομογένειας και οι υπόλοιποι προσαχθέντες έμειναν στο ΑΤ Αργυροκάστρου για 7 ώρες αν και όπως είπε ο πρώην έπαρχος Άνω Δρόπολης, Χρήστος Ντούτσης στο OPEN TV, οι Αλβανοί αστυνομικοί «μας είπαν αρχικά για 20 λεπτά».

Ο κ. Ντούτσης περιέγραψε πώς έγινε η προσαγωγή αλλά και τι συνθήκες επικράτησαν στο Αργυρόκαστρο.

«Κυκλοφορούσαμε στη Δρόπολη, όταν ξαφνικά μας κύκλωσαν τέσσερα αυτοκίνητα, μας πήραν τα κινητά και μας πήγαν για εξακρίβωση στοιχείων», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «στο ΑΤ Αργυροκάστρου μας συμπεριφέρθηκαν καλά αλλά μετά μας φύλαξαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων. Μας είχαν τον καθένα ξεχωριστά, δεν μας άφηναν να μιλήσουμε με κανέναν».

Κατά την εκτίμησή του, ο κ. Ντούτσης είπε ότι η προσαγωγή έγινε «για εκφοβισμό, ότι εμείς (σ.σ. οι Αλβανοί) κάνουμε κουμάντο».

Λίγο αργότερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ΣΚΑΪ, ο κ. Ντούτσης έκανε λόγο για κλίμα εκφοβισμού, αφού οι προσαγωγές που εξελίχθηκαν σε ανακρίσεις, έγιναν χωρίς κανέναν λόγο.

Υπενθυμίζεται ότι το το πρωί της Πέμπτης, πριν την κηδεία, είχαν προσαχθεί άλλα τέσσερα άτομα τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ