Ένταση στο υπουργείο Παιδείας
Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης στο υπουργείο Παιδείας, με μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς να εισβάλουν στο κτήριο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι διαμαρτυρόμενοι κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα, παρά την έντονη αστυνομική παρουσία στο σημείο, και κατάφεραν να μπουν στο υπουργείο.
Μάλιστα, ξεκαθάρισαν πως εάν δεν συναντούσαν τον αρμόδιο υπουργό, Κώστα Γαβρόγλου, για να συζητήσουν μαζί του τα αιτήματά τους, δεν θα αποχωρούσαν από το κτήριο.
Οι διαμαρτυρόμενοι είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα και με κεντρικό σύνθημα «Αγώνας μαζικός, πανεκπαιδευτικός, θα είναι η απάντηση από δω και μπρος», διαμαρτύρονταν ενάντια στο νομοσχέδιο για το νέο λύκειο και τις προωθούμενες αλλαγές στην Παιδεία.
Ο υπουργός Παιδείας δεν βρισκόταν στο κτήριο.
SPONSORED
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (09 Ιουνίου)
06:30
Πότε ενεργοποιείται η νέα εφαρμογή το Posokanei για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ
06:00
Δικαιοσύνη: Τι αλλάζει σε ποινικό μητρώο, αρχεία, δικαστικές αίθουσες από τον ψηφιακό μετασχηματισμό
05:00
e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου
04:00